18 / 04 / 2024

İzmir Barosu, Urla Villaları için devrede!

İzmir Barosu, Urla Villaları için devrede!

Urla Belediyesi’nin Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları yıkmaması üzerine İzmir Barosu harekete geçti. İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Enis Dinçeroğlu, yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.



İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Enis Dinçeroğlu, Baro adına Urla Belediyesi’ne dilekçe vererek, yargı hükümleri de bulunan yıkım kararlarının niçin uygulanmadığını sordu.


Enis Dinçeroğlu, önce cevabı bekleyeceklerini, ancak yıkım görevinin kesinlikle belediyede olduğunu, eğer bu görev ve yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar makamında olmadığı için görüşme fırsatı bulamadığını belirten Dinçeroğlu, dilekçeyi belediye yazı işlerine resmen iletti.


Dinçeroğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın, Hacılar Koyu ile ilgili yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olduğu iddiasına ise “Diğer düzenleme ve davalar, Danıştay’ın yıkım hakkında almış olduğu kararı değiştirmez. Yıkım yetkisi ve görevi belediyeye aittir” yanıtını verdi.


Sibel Uyar'a Urla Hacılar Koyu'ndaki villalar için soruşturma mı başlatılacak?


Sözcü/ Gökmen ULU 


Geri Dön