19 / 04 / 2024

İzmir Basmane'deki harabeye dönen tarihi evler tehdit ediyor!

İzmir Basmane'deki harabeye dönen tarihi evler tehdit ediyor!

İZMİR'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor.



İZMİR'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Basmane'de Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi evler, yeniden yapılarak amacına uygun hizmet vereceği günleri bekliyor. 


İzmir'in tarihi semti Basmane'deki Anafartalar Caddesi üzerinde 19. yüzyıldan kalan, evler, yüzyıla tanıklık ederken zamana yenik düştü. Özellikle amaç dışında kullanım ve çıkan yangınlarda en büyük yarayı aldı. Şimdilerde ise ayakta durmakta zorlanan bu tarihi evler dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Harabeye dönen bu yapılar etrafında hiçbir uyarı levhası ve koruma bandı olmadığı için insanlar, önünden geçerken tedirgin oluyor. Onarılmayan tarihi evler, harabe görünümüyle görüntü kirliliğine de neden oluyor. 


Hürriyet 



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Basmane'de Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi evler, yeniden yapılarak amacına uygun hizmet vereceği günleri bekliyor. 


İzmir'in tarihi semti Basmane'deki Anafartalar Caddesi üzerinde 19. yüzyıldan kalan, evler, yüzyıla tanıklık ederken zamana yenik düştü. Özellikle amaç dışında kullanım ve çıkan yangınlarda en büyük yarayı aldı. Şimdilerde ise ayakta durmakta zorlanan bu tarihi evler dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor.



Yeni Asır


Geri Dön