23 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı Çay Mahallesi'ne yeni pazar yeri!

İzmir Bayraklı Çay Mahallesi'ne yeni pazar yeri!

Bayraklı Belediyesi, Çay Mahallesi’ne otoparkı, tuvaletleri ve asansörü bulunan 7 bin 194 metrekare alana sahip üç katlı dev pazar yerini kazandırmak için startı verdi.



Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisine kapalı pazar yerleri kazandırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde 1 milyon 369 bin liraya mal olacak Osmangazi pazar yerinin temelini atan Bayraklı Belediyesi, bu kez de Çay Mahallesi’ne yeni bir pazar yeri harekete geçti. Belediye yeni projede, 7 bin 194 metrekare kapalı alana sahip Çay Mahallesi pazar yeri projesinin, 2 bin 240 metrekare oturma alanı bulunacağını açıkladı. Pazar yeri, bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katlı olarak tasarlandı. Modern bir sistemle inşa edilecek proje içerisinde, iki adet 10 kişilik asansör, yürüyen bant, üç engelli, iki adet bay, iki adet bayan tuvaleti, zabıta odası, tartı kontrol odası da olacak.

Osmangazi pazar yeri kompleksi inşaatının hızla sürdüğünü belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İlçeye modern pazar yerleri kazandırmak adına çalışmalarımız sürüyor. Şimdi sıra Çay Mahallesi kapalı pazar yerinde. Bölge halkının ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların uzun süredir beklediği bir projeydi. Bu ay içerisinde ihaleye çıkacağız. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yer teslimi yaparak ilk kazmayı vuracağız. Halkımızın modern pazar yerlerinde alış-veriş yapmalarını, pazarcılarımızın da çağdaş ve rahat bir ortamda çalışmalarını istiyoruz” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön