25 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!

İzmir’in en eski yerleşim alanı Bayraklı dönüşüm çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor. 60 hektarlık alan üzerinde yürütülen İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5 bin 196 konut yıkılarak yerine 8 bin yeni konut yapılacak...



İzmir’in en eski yerleşim alanı olan Bayraklı, kentsel dönüşüm ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor. M.Ö. 3000 yılında Tunç Çağını yaşayan ve ilk İzmir’i kuranların Bayraklı’da yaşayan halk olduğu düşünülüyor. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Bayraklı bugün toplam 23 mahalleden oluşuyor. 


2009 yılına kadar Karşıyaka sınırlarında bulunan bir mahalle olan Bayraklı, ilçe olduktan sonra Karşıyaka ve Bornova’dan alınan mahallelerle sınırlarını genişletiyor. 


2010 yılında  İzmir  Büyükşehir Belediyesine başvurusu yapılan ve 2012 yılında kentsel dönüşüm için düğmeye basılan Bayraklı’da yerinde dönüşüm yapılacak. 


İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!


4 mahallede 60 hektarlık alan dönüşecek

Bayraklı kentsel dönüşüm kapsamında 4 mahalle bulunuyor. Kentsel dönüşüm kapsamında olan mahalleler sırasıyla;

Cengizhan

Alparslan

Fuat Edip Baksı mahalleleri


İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!


8 bin yeni konut

60 hektarlık alan üzerinde yürütülecek olan Bayraklı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5 bin 196 konut yenilenecek. Dönüşüm sonrası bu rakamın 8 bine çıkması planlanıyor. Evlerin konumu ve yüksekleri güneş, rüzgar ve bölgenin topografyası dikkate alınarak tasarlandığı proje depreme ve doğal afetlere karşı güvenli bir yaşam sunuyor. Ulaşım akslarından yeşil dokusuna kadar her şeyin sil baştan kurgulandığı ilçede kentsel dönüşüm ile denize yürüyerek ulaşım sağlanması hedefleniyor. 


İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!


650 metrekare yürüme bandı

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesinde ulaşımda çevre yolu bağlantıları sağlanıyor. Yatayda ve dikeyde ulaşım birbirine bağlanırken eğime uyumlu yollar yapılıyor. 3 seyir terası ve meydanı bulunan projede meydana açılan Homeros, Akdeniz ve Smyrna adlı 3 kapı bulunacak. Kuzeyden Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndan güneye inen kesintisiz yeşil koridorda yaklaşık 650 metrekarelik yürüme bandı oluşturulacak. 


İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!


Yeşil dönüşüm

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi çevre dostu olarak geliştiriliyor. Projede kamusal alanlar güneş panellerinden sağlanan enerji ile aydınlatacak. Bölgenin kuzeyinde toplanan yağmur suları eğimden yararlanılarak yeşil alanların sulamasında kullanılacak. 


İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!


Engelliler de unutulmadı

Projede engelliler de unutulmamış. Kıyı tasarımının tamamlanması ile özellikle engelli vatandaşlar için kesintisiz ulaşım aksı oluşturulacak. Yine Smyrna Meydanı’na erişilebilirlik yürüme bantları ve yaya aksı ile güçlendirilecek. 

Bayraklı kentsel dönüşüm kapsamında konutların yanı sıra ticari birimlerde yer alacak. İZBAN hattı ve Altınyol üzerinden yaya köprüsü yapılarak sahile erişim sağlanması planlanıyor. 


Belediye başkanından evinizi satmayın uyarısı

Kentsel dönüşüm sonrası Bayraklı’nın İzmir’in en güzel bölgesi olacağının altını çizen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşlara evinizi satmayın uyarısında bulundu. 


İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi 2013!


Şimdiden büyük yatırımcıların tercihi oldu

Bayraklı’nın şimdiden büyük yatırımcıların tercihi olduğuna dikkat çeken Karabağ, Bayraklı’da yerinde dönüşümü hedeflediklerini söyledi. Bugüne kadar ikinci plana atılan Bayraklı’nın yeni parkları ve sosyal donatı alanları ile çok farklı olduğunun altını çizen Karabağ, kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmaların artarak süreceğinin müjdesini verdi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön