24 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 780 milyon euroya mal olacak!

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 780 milyon euroya mal olacak!

İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, İzmir’in 780 milyon euroluk Bayraklı Şehir Hastanesi, üniversite hastaneleri ve ilçelerde hizmete açılacak devlet hastaneleriyle Türkiye’nin sağlık üssü olacağını söyledi.



İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, İzmir’in 780 milyon euroluk Bayraklı Şehir Hastanesi, üniversite hastaneleri ve ilçelerde hizmete açılacak devlet hastaneleriyle Türkiye’nin sağlık üssü olacağını söyledi.


SAĞLIK temasıyla iki kez aday olduğu EXPO'da hedefine ulaşamayan İzmir, "sağlıkta marka kent" olma hedefinde ilerliyor. İnşatına başlanan Bayraklı Şehir Hastanesinin modern donanımı, ihtisas hastaneleri, 414 polikliniği, 71 bin hasta kapasitesiyle yalnız kentin değil bölgenin ihtiyaçlarına önemli ölçüde cevap vermesi bekleniyor. Önemli sağlık merkezlerini bünyesinde barındıran, Türkiye'nin her kentinden hastaları ağırlayan İzmir'i "sağlıkta marka kent" olma hedefinde önemli noktalara taşıyacak projelerin yatırımları devam ediyor.


51 AMELİYATHANE OLACAK

İnşaatının 36 ayda tamamlanması planlanan Bayraklı Şehir Hastanesi, bölgenin sağlık ihtiyaçlarına önemli ölçüde cevap verecek düzeydeki donanımı ve kapasitesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Kampüste, 414 poliklinik ile 51 ameliyathane yer alacak. Günlük 71 bin hasta kapasitesine sahip Bayraklı Şehir Hastanesi'nin, modern donanımıyla 780 milyon avroya mal olması hedefleniyor.  İzmir  Sağlık Müdürü Doktor Ayhan İzzettinoğlu, İzmir'in "sağlık" temasıyla iki kez EXPO'ya aday olduğunu, hedefe ulaşılamamasına rağmen bu amaçla planlanan sağlık projelerinin hükümet tarafından tek tek hayata geçirildiğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İzmir'in "sağlık üssü" ve "sağlık turizmi" merkezi olması hedefleri yönünde sağlık yatırımlarına büyük önem verildiğini vurgulayan İzzettinoğlu, "Temelleri atılan Bayraklı Şehir Hastanesi de bu hedefler doğrultusunda amiral gemisi durumunda. İzmir, Bayraklı'da 36 ay sonra tamamlanacak olan Bayraklı Şehir Hastanesi, üniversite hastaneleri ve her ilçelerde hizmete açılacak devlet hastaneleriyle Türkiye'nin sağlık üssü olacak" dedi. İzzettinoğlu, 2017'nin İzmir'de "sağlık projelerinin açılış yılı" olacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Kent genelinde hizmete açılacak ilçe devlet hastaneleriyle İzmir sağlıkta önemli bir ivme kazanacak. Amacımız ilçelerden kentte gelen hasta sayısını azaltmak. Bunun için Ödemiş'te 250, Torbalı'da 250, Bornova'da 200, Karaburun'da 10 yataklı olmak üzere 710 nitelikli hasta yatağı bulunan ilçe devlet hastanelerini hizmete sunacağız. Hizmete alınacak 4 ilçe devlet hastanemizin maliyeti 250 milyon lira."


Sabah


Geri Dön