25 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" dedi. Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşların müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.




Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" dedi Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşların müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. 


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Çay ve Tepekule mahallerinin bir bölümünü ilgilendiren 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planını mecliste kabul etti. Bayraklı Belediyesince nazım imar planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı kendi meclisinden geçirerek, onay için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yolladı. 


Böylece "kendiliğinden dönüşüm" için süreç resmen başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu iki mahallemizin bazı noktalarında yüksekliği maksimum 10 kata kadar çıkardık. Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" dedi. 


Gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgelerden Bayraklı'da, kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için sona gelindi. 


Bayraklı Belediye meclisi, geçtiğimiz aylarda Tepekule ve Çay mahallerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar planlarını meclisinde kabul edip  İzmir  Büyükşehir Belediyesine gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu planları prensipte kabul etti ancak 1/5000 ölçekli nazım imar planı hazırlanması gerektiğini bildirdi ve harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planlarını geçtiğimiz günlerde meclisten geçirdi. Bayraklı Belediye meclisi son toplantıda hazırladığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planlan kabul etti ve Btiyükşehir'e gönderdi. Planların kabul edilmesinin ardından da Tepekule ve Çay mahallerinin bir bölümünde kentsel dönüşüm anlamında önemli hamlelerin gelmesi bekleniyor. 


Vatandaş müteahİtle anlaşacak! Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu iki mahallede dönüşümün kendiliğinden gerçekleşeceğini belirterek, "Arkadaşlarımız BiiyükşehirTe sürekli görüşüyor. Hazırladığımız planlar kabul gördü. 1/5000'likler büyükşehirden geçti. Şimdi de l/1000'likleri meclisimizden geçirip gönderdik. Burada parselleri birleştirip, zeminde yayılan inşaat alanı dikeyde toplanacak. Bazı noktalarda binalar maksimum 10 kata kadar yükselecek. Maalesef belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. 


Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Planların Büyükşehir'den geçmesiyle birlikte vatandaşla müteahhitler kendi aralarında anlaşacak. 


Böylece de dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek. İnşaat sektörünü de bir hareket gelecek. Gerçekten önemli bir proje. Başından beri, dönüşümün ancak bu yolla olacağını savunuyorum. Zaman, haklılığımızı ortaya koyacaktır. Aldığımız kararlarla Bayraklı'nın önünü açmış olacağız" dedi. 


AZİZ NESİN'LİK BİR HİKAYE AKILLI BİNADA SONA DOĞRU


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyeye yapılan operasyon sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların tutuksuz yargılandığını vurgulayan Başkan Karabağ, "Bayraklı'nın kurucu belediye başkanı olarak ilkleri yaptık. Bayraklı'da beni saf dışı bırakıp bir şeyler yapmak istiyor olabilirler. Bu projeyi hazırlayanlar, beni bertaraf etmek isteyebilirler. Ayıptır, yazıktır, günahtır' diyorum. Olayın benimle hiçbir ilgisi yok. Tam bir komedi. 


Aziz Nesin'lik bir hikaye" dedi Karabağ, yaşanan son gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Hasan Kararağ, "Benim doğrudan içinde olmadığım, iki kişinin kendi arasındaki konuşmadan varsayımla, bana 'irtikap' yaptın diyorlar. İıtikapın ne olduğunu bilmiyordum. Açtım okudum, bir kamu görevlisinin zorla kendisine çıkar sağlaınasıymış. Tam bir komedi. Aziz Nesin'lik bir hikaye. Hukuk açısından tam bir rezillik. Ayıptır, yazıktır, günahtır diyorum. Olayın benimle hiçbir ilgisi yok. Arkadaşlar beni işin içine sokup popüler oluyorlar. Buradan siyasi düşmanlarıma sesleniyorum, benden kurtulmak istiyorsanız beni yok etmeniz lazım. Böyle terbiyesizliklerle beni bitiremezler. Demokrasiyi kendi mecralarında yapsınlar. Seçimle yenemediğiniz adamı kalleşçe metodlarla yenmeye kalkmayın. Bu süreç içerisinde insan kalitesizliğini gördük. İnsan malzemesi maalesef gittikçe kalitesizleşiyor. En tehlikeli insanlar büyük noktalara getirilmiş küçük insanlardır. Bu her yerde geçerli. 

Yetersiz insanları bir yerlere getiriyoruz, sonra da başımıza bela oluyorlar" dedi. 


'TESLİM ETMEYECEĞİZ'

 Adliye önündeki manzaradan oldukça etkilendiğini anlatan Başkan Karabağ, Bayraklı'nın topyekun bir sevgi yumağı olduğunu söyledi. Karabağ, "Bu birlikteliğin maddi tabanı olmadığını, sevgi olduğunu, sevginin örgütlü gücü olduğu, bu örgütlü gücün de Bayraklı'yı faşistlere, yobazlara, gericilere teslim etmeyeceğini anladım. Bundan sonraki süreçte yolumuza devam edeceğiz. 

Halkımıza hizmet edeceğiz. Kimse bizi yıldıramaz. Korkakların egemenliğindeki Türkiye'yi cesurlara teslim etmemiz gerekiyor. Korkaklar, silahın arkasına, polislerin arkasına yaslanır. Bizim yaslandığımız temel sevgidir" dedi 


PRESTİJ PROJESİ HAZIR

 Bayraklı Belediyesi projelerine ara vermeden devam ediyor. Manavkuyu Mahallesi'nde Merkez İlköğretim Okulu karşısındaki alanda hayata geçirilecek kültür ve sanat merkezi projesinin detayları belli oldu. Mimarisiyle dikkat çeken proje tamamlandığında 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 


PROJEDE NELER OLACAK? 


• Kültür merkezinin 13 bin metrekare kapalı alan 

• 100 araçlık otopark 

• Spor tesisi bölümünde, olimpik ölçülerde yüzme havuzu ve spor salonu 

• Kültür merkezi olarak kullanılacak bölümünde, sergi salonu, kafeterya, konservatuar için sınıflar 

• İki ayrı konferans salonu (210 ve 230 koltuk kapasiteli) 

• 850 kişilik balkonlu, 315 metrekare genişliğe sahip sahneli bir salon 

• Sanatçı odaları 

• Nikah Salonu bloğunda ise, 2 adet 300 koltuk kapasiteli salon 


BİR CEMEVİ DAHA 


• Bayraklı Belediyesi yeni kültür merkezi ve cemevi projesinin temelini Nafiz Gürman Mahallesi'nde atacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yapımı devam eden kültür merkezi ve taziye evi projemizde sona geldik. 

Kısa bir süre sonra açılışını yapacağız. Yeni kültür merkezi ve cemevi projemizi hazırladık. Parsel sahiplerinden hisselerini aldık. Yakında temeli atacağız" dedi. Başkan Karabağ, "Gerçekten Bayraklı"ya yakışan bir proje olacak. Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Göreve geldiğimizde 'Camiler, kiliseler, cemevleri bizim' dedik ve bu doğrultuda çalışmalar yaptık, yapıyoruz" dedi. 


BU PAZAR BİR BAŞKA... 

• İlçeye modem ve çok amaçlı pazaryerleri kazandıran Bayraklı Belediyesi, temeli kısa süre önce atılan Osmangazi'deki dev pazaryeri projesini tamamladı. Toplamda 4 bin 332 metrekare alana sahip kapalı pazaryeri, kısa süre sonra hizmete açılacak. İdari binaların da bulunduğu pazaryeri 3 kısımdan oluşuyor ve 4 bin 332 metrekare alana sahip. İdari binada zabıta, güvenlik odaları, bay ve bayan tuvaletleri bulunuyor. Ayrıca pazaryerinde 16 araç kapasiteli bir de otopark yer alıyor. 


• Bayraklı Belediyesi'nin Altınyol üzerinde yapımı devam eden hizmeti binası inşaatında sona yaklaşıldı. Hizmet binasının dış cephe kompozit ve cam giydirme çalışmalarının yüzde 90"ı tamamlandı. İçeride de granit, fayans ve seramik çalışmalarıyla altyapı, elektrik ve mekanik çalışmaları bitti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bir aksilik olmazsa yaz sonu yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız" dedi. 


Dış cephe Türkiye'nin en büyük cam üreticisinin lisanslı camlarıyla kaplandı. Bu sayede 4 mevsim ısı kaybı en aza indirilecek. Işığı en iyi şekilde içeri alan cam sistemiyle elektrik tasarrufu da sağlanacak. 

Meclis salonu üst düzey mikrofon, ses ve görüntü sistemleriyle donatılacak. Aynı katta siyasi partilere özel grup salonları da bulunacak. Akıllı binanın olmazsa olmazı internet için de özel çalışmalar yapılıyor. Kurulacak sistem odasıyla tüm bina yedekli server sistemiyle çalışacak. Bir server da arıza yaşansa bile binadaki sistem çalışacak. Böylece çalışmalar kesintisiz sürdürülebilecek. Binadaki tüm güvenlik kameraları HD ip kamera olacak. Binaya ip telefon santrali kurulacak. Görüşmeler internet üzerinden yapılacak. Bu sistemde telefon faturası olamadığı için büyük tasarruf sağlanacak. 




Geri Dön