18 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da metrekaresi 5 bin dolara!

İzmir Bayraklı'da metrekaresi 5 bin dolara!

3 yıldır beklenen İzmir Bayraklı projesinde son düzlüğe girildi. 1/1000'lik planların 2 ay içinde bitmesini bekleyen yatırımcılar, kentin en lüks evlerini inşa edecek



Sur Yapı Torunlar Hayat Kimya ortaklığının  İzmir  Bayraklı'da gerçekleştireceği merakla beklenen projede son aşamaya gelindi. 2007'de satın alman Türk Henkel'e ait Turyağ Fabrikası arazisinde bir rezidans kulesi ve alışveriş merkezi yapma konusunda kesin kararın verildiğini ifade eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "İzmir'in deniz kenarındaki tek parseli diyebileceğimiz çok değerli bir arazi. Biz de burada izmir'in bugüne kadar gördüğü en lüks evleri yapacağız. Niyetimiz bu" dedi.

Projenin devam eden imar planı çalışmaları nedeniyle uzun süredir devreye giremediğini hatırlattığımız Elmas, "Bu konuda son aşamaya gelindi. 1/5000'lik planlar tamamlandı Bayraklı Belediyesi'nin hazırlamakta olduğu 1/1000'lik planı bekliyoruz. Onun da kasım veya aralıkta biteceği bilgisini aldık. Bu doğrultuda konutların satışına Nisan 2011'de yapılacak genel seçimlerden sonra başlayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

270 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

"45 dönümlük arazide inşa edilecek izmir projesinde rezidans kulesinin 35 katlı olmasını planlıyoruz" diyen Elmas, kulenin yüksekliğinin ise 140 metre civarında olmasını öngörüyor. Elmas, 270 milyon Euro'ya mal olacağını belirttiği projenin özelliklerini şöyle hatırlatıyor: "Rezidans dışında bir alışveriş merkezi (AVM) ve kompleksin hemen ön kısmında yapılacak 360 yat kapasiteli bir de marinaya yer verilecek. AVM'nin kiralanabilir alan büyüklüğü 30 bin metrekare, rezidansların toplam alanı da 27 bin metrekare."
 
Metrekaresi  5 bin dolar!

İzmir Bayraklı'daki projede yer alan rezidans dairelerinin fiyatı, bölgedeki diğer konutlara göre oldukça yüksek tutulacak. Planlanan rakamlara göre, konutların metrekare başına değeri 5 bin dolar ortalamasında olacak. AVM'deki mağazaların kiralama işlemlerine ise yılbaşında başlanması bekleniyor.

Kağıthane'de AVM yatırımı sırada

Sur Yapı'nm daha önce açıkladığı ve sırada bekleyen bir başka projesi de Kağıthane Cendere Caddesi'ndeki Hasel Fabrikası'nın arazisinde hayata geçecek. Burada da 225 milyon dolarlık bir yatırımla AVM inşa edilecek. 2011'de inşaatına başlanacak olan AVM'nin 1 yıl içinde tamamlanıp hizmete girmesi öngörülüyor. Altan Elmas, bu AVM için ana kiracı olarak Carrefoursa ile anlaşıldığını duyurmuş ve toplamda 26 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunacağını kaydetmişti.

Mimari anlayışa farklı yorum geliyor

20H'de başlayacak bir diğer proje de Bayrampaşa'da. Dikkat çekici bir mimari ile bölgedeki diğer yapılardan ayrışacak olan bu proje, Vatan Caddesi'nin sonunda inşa edilecek. 45 dönüm büyüklüğündeki arazide 30-35 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunan açık bir çarşı niteliğinde meydan ile mağazalar planladıklarını söyleyen Altan Elmas, 'Yüksek katlı binalarda konutlar olacak. Ancak AVM'den vazgeçtik. Çünkü, Forum İstanbul bölgeyi bu açıdan doyuruyor" diye konuştu.
Habertürk/Menekşe Ataselim

 


Geri Dön