18 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da otopark projesi tamamlandı!

 İzmir Bayraklı'da otopark projesi tamamlandı!

Bayraklı’da vatandaşların araçlarını kapılarının önüne rahat bir şekilde park edebilmesi için Adalet Mahallesi 1594/1 sokak üzerinde başlatılan otopark projesini tamamladı. 66 araçlık otoparktan vatandaşlar ücretsiz yararlanacak.



Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Haydar Aliyev Caddesi ve Manas Bulvarı’na çok yakın bir bölgede başlattığı otopark çalışmasını bitirdi. İş merkezleri ve sitelerin yoğun olduğu bölgede başlayan çalışma yaklaşık 60 gün sürdü. Otoparkın zemini için 6 bin 100 metrekare beton parke taşı döşendi. Bin 700 metrekare yeşil alana sahip olan ücretsiz otoparkta 10 tanesi engelli bireyler için olmak üzere 66 araçlık park yeri bulunuyor.

“Otopark, mahalle halkını sokak aralarına park eden otomobillerden kurtaracak” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Adalet Mahallemiz gelişen bir bölgemiz. Yüksek katlı işyerleri ve binalar yapılıyor. Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları var. Bu sebepler de eklenince vatandaşlar araçlarını park edecek alan bulmakta zorlanıyorlardı. Sürücüler araçlarını evlerinin 2-3 sokak ilerisine park ediyorlardı. Yeni otoparkımızla bu sorun ortadan kalktı. Bölgede yaşayanlar oldukça memnun. Çok olumlu geri dönüşler aldık” dedi.


Hürriyet


Geri Dön