29 / 03 / 2024

İzmir Bayraklı'daki cami aslına uygun kullanılacak!

İzmir Bayraklı'daki cami aslına uygun kullanılacak!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale AŞ bünyesindeki İzmir Bayraklı ilçesindeki Yamanlar Koleji yerleşkesindeki caminin, kütüphane olarak kullanıldığı tespit edildi.



İzmir Bayraklı ilçesindeki okula, il milli eğitim müdürlüğü çalışanları ve  polis eşliğinde gelen kayyum heyeti, idarecilerle bir süre görüştü.  Anadolu ve  fen lisesinin yanı sıra spor salonu, yatakhane ve yemekhanenin bulunduğu okulda  tespit yapan heyet, yerleşke içerisinde yer alan caminin aslına uygun  kullanılmadığını belirledi.


Okuldaki sosyal faaliyetler için kullanılan, tabelasında "kütüphane"  yazan caminin içinin motiflerle süslendiği, iç  bölümünde yuvarlak bir masa ve  etrafında 20 sandalyenin yer aldığı görüldü. Raflarda kitap ve dergilerin  bulunduğu binanın duvarlarında barkovizyon perdesi dikkati çekti. Binanın  girişindeki başka bir tabelada ise "Mezunlarıyla büyüyen okul kütüphanemizin  restorasyonu Yamanlar mezunları tarafından yapılmaktadır." yazısı bulunuyor.


İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, vatandaşlardan toplanan bağışlarla inşa edilen caminin kütüphane  olarak kullanıldığını tespit ettiklerini bildirdi.


İçerisinde mihrabı bulunmayan ve aslına uygun kullanılmayan caminin  durumunun içlerini acıttığını ifade eden Yahşi, "Bunu kabul etmemiz mümkün değil.  Bugünden itibaren bu bina aslına uygun olarak yani cami olarak kullanılmaya  başlanacak. Bir hayırseverimiz de eksiklerini giderecek ve bu camimiz halkın  hizmetine sunulmuş olacak." diye konuştu


 - Yamanlar Koleji


Yamanlar Eğitim Kurumlarının örgütte önemli bir yerinin bulunduğu,  Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu belirtilmişti.


Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri  liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp  okullarından mezun olmanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık  yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülüyor. Yine okuldan yetişen  "seçilmiş öğrencilerin" emniyet teşkilatına ve kamu kurumlarına yerleştirildiği  iddia ediliyor. Yamanlar Koleji eğitim kurumu içerisinde ayrıca, hakkında  yakalama kararı bulunan örgütün Ege bölge imamı Bekir Baz'ın da katılımıyla gizli  toplantılar gerçekleştirildiği, birçok planın burada hazırlandığı, önemli  kararların alındığı ileri sürülüyor.


1973 yılında temeli atılan  İzmir  Özel Yamanlar Lisesi, 1975-1976  öğretim yılından itibaren ücretsiz öğrenci yurdu,1978 yılından itibaren de  dershanesiyle eğitim ve öğretime başladı. Anadolu liseleri programı uygulayan  okul, 15 Kasım 1982 tarihinde öğretime başladı. Örnekköy semtinde 36 bin  metrekare arsa üzerinde yaptırılan yeni tesisler 1986–1987 öğretim yılından  itibaren öğretime açıldı. Okulun adı 21 Nisan 1987 tarihinden itibaren İzmir Özel  Yamanlar Lisesi oldu, 3 Şubat 2005 tarihinden itibaren de Özel Yamanlar Koleji  olarak kabul edildi. 1987 tarihinden itibaren İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi’ni   bünyesine alan okul, aynı kampüs içerisinde eğitim ve öğretime devam etti.



Milliyet


Geri Dön