24 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'nın 2 mahallesine yeni imar planı!

İzmir Bayraklı'nın 2 mahallesine yeni imar planı!

İzmir Bayraklı'nın Tepekule ve Çay mahalleleri için hazırlanan yeni imar planları Büyükşehir'den onay bekliyor. İmar planları bitişik nizamda 3 ve 4 kat olan yapılaşma hakkını, parsellerin birleştirilmesi şartıyla 7-10 kata çıkarıyor.



İzmir Bayraklı Belediyesi'nin Tepekule ve Çay mahalleleri için hazırladığı yeni imar planları Büyükşehir'den onay bekliyor. Yakında Büyükşehir Meclisi'nde oylanması beklenen plan değişikliği; bitişik nizamda 3 ve 4 kat olan yapılaşma hakkını, parsellerin birleştirilmesi şartıyla 7-10 kata çıkarıyor. Düzenlemenin yapıldığı bölgede müteahhit ve hak sahiplerinin uzlaşarak kendiliğinden kentsel dönüşümü başlatması bekleniyor.



Posta Ege




Haber Hürriyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir Bayraklı'nın iki mahallesinde 48 hektarlık alanda kentsel dönüşümün müteahhit ve hak sahiplerinin uzlaşmasıyla kendiliğinden gerçekleşmesine imkan sağlamak amacıyla hazırlanan imar planı bu hafta  İzmir  Buyukşehir Belediye Meclisi'nde oylanacak. Tepekule ve Çay mahallelerinde bitişik nizam 3  katlı yapılaşma hakkım parsellerin bir aıaya gelmesiyle oluşacak yeni imar adalarında 7-10 kata çıkaran plan imaı komisyonunda oybirliğiyle kabul edildi. Bayraklı Belediyesi yetkilileri, yeni imar planlarında verilen haklarla uzlaşma için heı iki taıafı da memnun edecek çalışma yaptıklarını, kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşeceğine inandıklarını söyledi.



Hürriyet Ege


Geri Dön