26 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'nın imar planları değişti!

İzmir Bayraklı'nın imar planları değişti!

Bayraklı'nın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ, binaların çarpık ve düzensiz yapısını değiştirmek için harekete geçti ve 2-3 katlı evlerin bulunduğu Tepekule ile Çay Mahallesi'nin imar planlarını değiştirdi.



Bayraklı'nın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ, binaların çarpık ve düzensiz yapısını değiştirmek için harekete geçti ve 2-3 katlı evlerin bulunduğu Tepekule ile Çay Mahallesi'nin imar planlarını 10 kata yükselttirdi. Uygulama daha sonra tüm ilçeye yayılacak.


İzmir'in çarpık yapılaşması ile en çok dikkati çeken ilçelerinden Bayraklı'da, bu yapıyı değiştirmek için harekete geçen belediye, 2-3 katlı evlerin bulunduğu Tepekule ve Çay mahallesinde imar planlarını değiştererek 10 kata yükseltti. Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kaçak yapıları temizlemek ve vatandaştan gelen "İmar planlarını elverişli hale getirin, müteahhitlerle anlaşalım'" şeklindeki talebin ardından imar planları üzerinde geçtiğimiz aylarda çalışmaya başladı. 



İNCELEME YAPILDI 

İlk olarak Tepekule ve Çay Mahallesi'nde imar planları değiştirildi.  Yapılan zemin etütleri sonrasında, parsellerin birleştirilmesiyle birlikte yapılacak yapılarda 10 kata kadar izin verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da şu anda çeşitli bölgelerde zemin etütleri ve ondan sonra da imar plan revizyonları yapıyoruz. Tabiki Büyükşehir'le de görüşüyoruz. Smyrna kazılarının arkasındaki Tepekule ve Çay Mahallesi'nde sona geldik. Küçük parseller birleştiriliyor ve inşaat hakları yukarıya doğru veriliyor. Pazaryeri, Cem evi ve Smyrna bölgesi olduğu için bir müzenin imar planlarında yeri ayrılıyor. Caddeler 15 metre seviyesinden dar olmamak şartıyla yeniden dizayn ediliyor. Binalar 10 kata kadar çıkıyor''dedi.  Yapılacak imar değişikliklerinin ilçenin çehresinin değişmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Hasan Karabağ, "Yaptığımız değişiklikler Bayraklı'daki o dokunun ve eski yapıların değişmesini sağlayacak. Yolların genişlemesi çok iyi olacak, pazaryeri sorunu çözülecek ve Bayraklı müze ve Cemevi alanı kazanacak. Hızla inşaat dokusunun değişmesi sağlanacak. Böylece hem kentin revizyonu sağlanacak hem de olası bir depreme karşı önlem alınmış olacak" ifadelerine yer verdi. 



TÜM İLÇEYE YAYILACAK 

CHP'li Belediye Başkanı Karabağ değişimin sırasıyla tüm bölgelerde gerçekleşeceğini belirterek şöyle konuştu: "Tepekule ile Çay Mahallesi'nin hemen ardından Adalet Mahallesi'nde çalışmalara başlayacağız. Ondan sonra da Emek, Nafiz Gürman, Yamanlar, Onur ve Gümüşpala mahallelerinde plan revizyonları yapacağız. Oralarda daha kaç kat izin verileceği belli değil, çünkü oradaki inşaat hakkının insan sayısına göre dağılımına bağlı.



ALTINYOL YERİN ALTINA ALINMALI 

Karabağ, ayrıca ilçenin denizle buluşması için bir öneriyi de gündeme getirdi. Karabağ, "Bayraklı'nın denizle buluşması için Altınyol belil bölgelerde yeraltına alınmalı. İlk etapta Adnan Kahveci viyadüğünden başlayarak Turan Köprülü kavşağına kadar olan bölge yer altına alınabilir.  Teknoloji buna müsait.  Biz o bölgede belediye hizmet binası yapıyoruz ve 17 metre yerin altına inip izolasyonu sağladık.  Orası da dolgu alanıydı.  Dolayısıyla teknoloji buna müsaittir. İlk yapılması gereken şey budur. Daha sonra da metro istasyonlarının Bayraklı'dan başlayarak Çiğli ve Şemikler'de yeraltına alınması gerekiyor. Bu şekilde denizle buluşuruz" şeklinde konuştu. 



Habertürk 


Geri Dön