24 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'nın yüzde 80'i acil dönüşüm bekliyor!

İzmir Bayraklı'nın yüzde 80'i acil dönüşüm bekliyor!

Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Çağlar Haspolat: "İzmir deprem bölgesi. Bayraklı'nın yüzde 80'i acilen kentsel dönüşüm bekliyor. " dedi.



Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, “Bayraklı, İzmir'de gerçekten lokomotif bir ilçe. Teşkilatımız diri ve heyecanlı. Bütün teşkilat toplantılarında Bayraklı'nın ağırlığı hissediliyor. Bu süreçte teşkilatı küstürmeden, teşkilat ağırlıklı bir isim üzerinde birleşilmeli” dedi



Haspolat, “Teşkilatın kabulleneceği bir isimle yola çıkılırsa başarılı olunacağını düşünüyorum. Bayraklı, partimiz açısından kazanılabilecek bir ilçe. Arada çok büyük oy farkları yok. Seçim sonucunu adaylar belirliyor. Dolayısıyla ilçe başkanı ve belediye başkan adayını belirlerken çok hassas davranmak gerekiyor” diye konuştu


Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, AK Parti Bayraklı'daki değişim sürecini değerlendirdi. Bu süreçte Genel Merkez'in mutlaka teşkilatın sesine kulak vermesi gerektiğini ifade eden Haspolat, “Davalarına 7 Haziran'da sahip çıkanlar, 15 Temmuz gecesi de çıktılar. Davaya sahip çıkan insanlar belli. Onlar zor günde ülkenin ve partinin yanında olan insanlar. Dolayısıyla partili arkadaşlara görev verileceği zaman 7 Haziran unutulmamalı. 7 Haziran'da görevden kaçanlar şu anda görev talep ediyorlarsa bunu Genel Merkez'in iyi değerlendirmesi lazım. Gerçek dava adamlarından ve teşkilat mensuplarından Bayraklı'nın tabanına hitap edecek bir ilçe başkanına ve yönetim kurulana ihtiyacımız var. Aksi takdirde bölünmeler oluyor. AK Parti bayrağının Bayraklı'da dalgalanması için buna ihtiyacımız var. İçimizde bu işi yapabilecek liyakatta ve beceride arkadaşlar var. Yeter ki teşkilata kulak versinler. Başarıya ulaşmak istiyorlarsa teşkilatı dinlesinler. Bayraklı dışarıdan bir adayı kaldırmaz. Özellikle teşkilatın istediği isimler üzerinde durulmalı. Dışarıdan bir aday bizi başarıya götürmez” dedi.


BAYRAKLI İZMİR'DE LOKOMOTİF İLÇE
AK PARTİ BAYRAKLI'DA BİR GÖREV DEĞİŞİMİ YAŞANACAK. BU SÜRECİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?


Önümüzdeki yerel seçimlerde ilçeyi başarıya taşıyacak bir ekibin göreve gelmesi çok önemli. Çünkü Bayraklı, İzmir'de gerçekten lokomotif bir ilçe. Teşkilatımız diri ve heyecanlı. Bütün teşkilat toplantılarında Bayraklı'nın ağırlığı hissediliyor. Bu süreçte teşkilatı küstürmeden, teşkilat ağırlıklı bir isim üzerinde birleşilmeli. Teşkilatın kabulleneceği bir isimle yola çıkılırsa başarılı olunacağını düşünüyorum. Bayraklı, İzmir'de kilidi açacak bir ilçe konumunda. Partimiz açısından kazanılabilecek bir ilçe. Arada çok büyük oy farkları yok. Seçim sonucunu adaylar belirliyor. Dolayısıyla ilçe başkanı ve belediye başkan adayını belirlerken çok hassas davranmak gerekiyor. İlçe başkanı ve belediye başkanı uyum içerisinde çalışırsa, il başkanı da onlara destek verirse Bayraklı'da başarı kaçınılmaz olur. Dediğim gibi teşkilat bu süreçte küstürülmemeli. Gruplaşmaların önüne geçilmesi lazım. Bunlar başarıldığı takdirde İzmir'in kilidini Bayraklı ile açarız.


BU SÜREÇTE GENEL MERKEZ'DEN VE İL YÖNETİMİNDEN NE GİBİ BEKLENTİLERİNİZ VAR?


Genel Merkezimizin ve İl Başkanımızın bu süreçte alacağı karar önemli.  İzmir  Koordinatörümüzün bu konuda çalışmalara başladığını biliyoruz. Biz de kendi kanaatimizi ortaya koyacağız. Tabanın ve teşkilatın istediği bir ilçe başkanı ile yola çıkılmasını özellikle istiyoruz. İçimizdeki birkaç adayın ismi dolaşıyor. Ankara'ya teşkilatın içindeki kişilerin ismi gitmeli. İlçe Başkanlığı kesinlikle kolay bir iş değil. Önümüzde zorlu bir süreç var. Bu süreci iyi yönetecek bir ilçe başkanına ihtiyacımız var. İlçe başkanı kararlı olmalı ve teşkilatı arkasından sürükleyebilmeli.


“DAVAYA SAHİP ÇIKANLAR BELLİ”


7 Haziran, AK Parti'nin var olma seçimiydi. 7 Haziran seçimleri AK Parti'nin karşısında olan tüm dinamiklerin AK Parti'yi yıkmak için uğraştığı bir seçimdi. Önümüzdeki seçimlerde partimiz için çok önemli. Bu seçimlerde emek verenler, mahallelerde çalışanlar, terleyenler, maddi-manevi koşturanlar, gece gündüz koşturanlar unutulmamalı. Aynı dik duruşu 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde de yaşadık. Bir mesajla Bayraklı ilçe binamıza 2 bin kişi toplandı. O fotoğraflar hala hafızalarımızda. Davalarına 7 Haziran'da sahip çıkanlar, 15 Temmuz gecesi de çıktılar. Davaya sahip çıkan insanlar belli. Onlar zor günde ülkenin ve partinin yanında olan insanlar. Dolayısıyla partili arkadaşlara görev verileceği zaman 7 Haziran unutulmamalı. 7 Haziran'da görevden kaçanlar şu anda görev talep ediyorlarsa bunu Genel Merkez'in iyi değerlendirmesi lazım. Gerçek dava adamlarından ve teşkilat mensuplarından Bayraklı'nın tabanına hitap edecek bir ilçe başkanına ve yönetim kuruluna ihtiyacımız var. Aksi takdirde bölünmeler oluyor. Son 1 buçuk yılda bu bölünmeler ortadan kalkmıştı. Bizim yarın seçim olacakmış gibi hazırlanmamız lazım. Dediğim gibi 7 Haziran ve 15 Temmuz unutulmamalı. AK Parti bayrağının Bayraklı'da dalgalanması için buna ihtiyacımız var. İçimizde bu işi yapabilecek liyakatta ve beceride arkadaşlar var. Yeter ki teşkilata kulak versinler. Başarıya ulaşmak istiyorlarsa teşkilatı dinlesinler. Bayraklı dışarıdan bir adayı kaldırmaz. Özellikle teşkilatın istediği isimler üzerinde durulmalı. Dışarıdan bir aday bizi başarıya götürmez.


BİZDE GÖREV İSTENMEZ VERİLİR
SİZİN İLÇE BAŞKANI OLMAK GİBİ BİR TALEBİNİZ VAR MI?


Bizde görev istenmez verilir. Şu an iki görevi birlikte sürdürüyorum. Hem Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili, hem Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi'yim. Dolayısıyla ilçe başkanlığı görevinin diğer görevlerimi düşündüğümde ağır gelebileceğini düşünüyorum. Ama görev verilirse seve seve kabul ederiz. Partimizde görevden kaçmak mümkün değildir. Partimize görevden kaçmak gibi bir kültür yok.


BAYRAKLI'DA GENEL SORUNLAR VE SIKINTILAR NELERDİR?


Bayraklı'da özel sektörün yatırımları ile birtakım gelişmeler yaşanıyor. Ama belediyenin gerçek anlamda Bayraklı'ya kattığı hiçbir şey yok. Özellikle Bayraklı Belediye Başkanı ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı arasında yaşanan polemikler ilçemize ciddi zarar veriyor. Burada Bayraklı halkı cezalandırılıyor. Hizmet açısından sorunlar yaşanıyor. Bayraklı'ya olumsuz anlamda ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.


“KIYI ŞERİDİNİ KULLANAMIYORUZ”


İzmir'de metropol ilçeler arasında Bayraklı'nın stratejik önemi belli. Limandan başlayıp Alaybey'e kadar devam eden ancak kullanamadığımız bir kıyı şeridimiz var. Bunun hiçbir yerde örneği yok. 13 kilometrelik bir kıyı şeridinden bahsediyorum. Bu kıyı şeridi üzerinde bir tane üst geçit var. O da çok eskiden yapılmış bir üst geçit. İnsanlar kendi sahili ile buluşamıyor. Ayrıca Bayraklı demiryolundan dolayı demir parmaklıklarla örülmüş durumda. O demir parmaklıkların ardında 1 milyon nüfus var. Tren yolu belirli bölgelerde yerin altına alınabilir. Trafik hattı da aynı şekilde belirli yerlerde yerin altına alınabilir. Bunun örnekleri Güzelyalı'da, Mithatpaşa'da yapılıyor. Neden Bayraklı'da da yapılmasın? Dediğim gibi ilçe belediye başkanımız ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı arasında yaşanan polemikler Bayraklı'ya olumsuz yansıyor.


KENTSEL DÖNÜŞÜM FİYASKO


Bayraklı iskelesinden kalkan mevcut deniz seferlerimiz bile iptal oldu. Özellikle gökdelenlerin olduğu bölgenin altyapısı yetersiz. Önümüzdeki dönemde mevcut altyapı bölgeyi kaldıramayacak. Konuyla ilgili ileriye dönük bir adım atılmıyor. Bölge ile ilgili şimdiden tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Gecekondu bölgemizin sorunları ise malum. Burada çok ciddi bir nüfus barınıyor. Buradaki insanlar kentsel dönüşüm yapılacak diye yıllardır umutla bekliyor. Bayraklı halkı zengin kaynakların fakir bekçiliğini yapıyorlar. Burada rant olacaksa bu rant vatandaşa verilsin. Ama ne yazık ki yapılamıyor. Bayraklı Belediyesi uzun yıllardır kendi belediye binasını bile bitiremiyor. Önce kendi binasını bitirecek de sonra kentsel dönüşüme başlayacak. Yok böyle bir şey. Aslında kentsel dönüşüm çok basit bir şey. Kağıt üzerinde imar sorununu çözüp imar hakkını vatandaşa verseler kentsel dönüşüm yapılır. Bir kentsel dönüşümün nasıl yapılacağını vatandaş onlara gösterir. İzmir deprem bölgesi. Bayraklı'nın yüzde 80'i acilen kentsel dönüşüm bekliyor. Seçim döneminde bu evlerin çoğunu gezdik. Gerçekten bu evlerde insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar evlerine giren yağmur suyunu tencereler ile dışarıya atıyorlar. İşte bu insanlar bir umutla hala kentsel dönüşüm bekliyorlar. Ama bir arpa boyu yol kat edilmiyor.


Yenigün


Geri Dön