19 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'ya dev pazar yeri!

İzmir Bayraklı'ya dev pazar yeri!

Bayraklı ilçesindeki mevcut pazar yerlerini yenileyen ve ihtiyaç duyulan noktalarda çok amaçlı pazar yerleri inşa eden Bayraklı Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nden sonra Çay Mahallesi'nde pazar yeri projesinin temelini attı.




Bayraklı ilçesindeki mevcut pazar yerlerini yenileyen ve ihtiyaç duyulan noktalarda çok amaçlı pazar yerleri inşa eden Bayraklı Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nden sonra Çay Mahallesi'nde pazar yeri projesinin temelini attı. 7 bin 143 metrekare alanı kapsayacak dev pazar yerinin projesinde ayrıca, 54 araçlık otoparkta yapılması planlanıyor. Pazarın kurulmadığı günler ise zemin ve birinci katın kullanılmasıyla bu kapasite 150 araca kadar çıkabilecek. Engelli vatandaşlar için de asansör bulunurken, vatandaşlar pazar arabalarıyla katlar arasındaki geçişi için yürüyen bantları kullanabilecek. 

Pazar yerlerinin bölge halkının büyük bir ihtiyacını karşılayacağına dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Zaman ilerledikçe birçok alışkanlığımız değişebilir ama pazardan alışveriş yapmaya devam ediyoruz. Bu alışkanlığımız değişmiyor. İyi ki de değişmiyor. İlçemizdeki Pazar yerlerinin tamamını yakınını elden geçirdik. Eksiklerini getirdik. Modernleştirdik. İhtiyaçlara göre de yeni ama çok amaçlı pazar yerleri yapıyoruz. Vatandaşlarımız pazarın kurulmadığı günlerde burayı otopark olarak da kullanabilecek. Yürüyen merpen bantlar aracılığı ile katlar arası ulaşım sağlanacak. Pazar arabasıyla alt ve üst katlarda alışveriş yapmayı kolaylaştıracağız. Birkaç mahallenin faydalanacağı bir pazaryeri olacak. Proje kısa sürede tamamlanacak" dedi.



HaberTürk


Geri Dön