18 / 04 / 2024

İzmir Belediyesi kentsel dönüşümü yarışma ile yapacak!

İzmir Belediyesi kentsel dönüşümü yarışma ile yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Kentsel Dönüşüm ve Gelişini Alanı" olarak ilan edilen Gaziemir, Aktepe ve Emrez Mahallelerindeki kentsel dönüşüm için yarışma düzenleyecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi "Kentsel Dönüşüm ve Gelişini Alanı" olarak ilan edilen Gaziemir, Aktepe ve Emrez Mahallelerindeki 122 hektarlık bölgede uygulamaya geçecek proje için ulusal yarıma düzenleme kararı aldı. "Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması" ile projeleri belirleyecek olan Büyükşehir Belediyesi Fuar izmir'in komşusu olduğu bölgede örnek bir proje yapacak.


İlk kazma yıl sonu Bölgedeki mevcut durum tespitleri, yapıların ölçümü, hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların taleplerini değerlendirmeye alan Büyükşehir, kentsel tasarım ve mimari proje yarışması ile dönüşüme son şeklini verecek. İki aşamalı, ulusal, serbest olarak açılan yarışmada projelerin l'inci aşama teslim tarihi 26 Mayıs 2015 olarak duyuruldu. 2'inci aşama proje teslim tarihi olarak ise 18 Ağustos 2015 olarak belirlenen yarışmada, sonuçlar aşama aşama açıklanacak. Nihai projelerin 3 Ekim 2015'te düzenlenecek olan sergi eşliğinde sunulacağı yarışma kapsamında seçilecek projeler Gaziemir'de uygulanacak kentsel dönüşümün de temelini oluşturacak. Yarışma sürecinin ardından yapım ihalesine çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi'nin yıl sonuna kadar alanda ilk kazmayı vurması bekleniyor.


Birinciye 60 bin TL Katılım ücretinin 50 TL olarak duyurulduğu yarışmaya katılan ekiplerden değerlendirme sonucu seçilen eşdeğer 10 adet projenin her birine ilk aşamada 10 bin TL ödül verilecek. 


2'inci aşamada jürinin yapacağı değerlendirme sonucu 5 adet eşdeğer ödül ve 5 adet mansiyon ödülü verilecek. Eşdeğer ödül alan projelerin her birine 60 bin TL, mansiyon ödülü alan projelerin her birine 20 bin TL ödenecek. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön