16 / 04 / 2024

İzmir Belediyesi yeni yasayla ilçelere hizmet üsleri kuracak!

 İzmir Belediyesi yeni yasayla ilçelere hizmet üsleri kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yasayla bağlanan ilçelere daha hızlı hizmet götürebilmek için kentin üç farklı noktasında “hizmet üsleri” kurmayı planlıyor...



İlk adımın atılacağı Kuzey bölgesi için sabah erken saatlerinde yer tesbiti yapan Başkan Kocaoğlu, “Fen işleri, zabıta, çevre sağlığı, İZSU ve İZBETON’un şantiye olanakları ve iş makinelerinin hepsinin olacağı, bölge müdürlüğü diyebileceğimiz sistem kurmak istiyoruz” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte bağlanacak yeni ilçelere daha hızlı hizmet götürebilmek için harekete geçti. İzmir’in Kuzey bölgesinde, bürokratları ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte sabah erken saatlerde inceleme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, bölgede tüm birimlerin yer alacağı ayrı bir merkez oluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı.


İzmir merkezden yeni bağlanan tüm ilçelere hizmet götürmenin çok zor olacağını ve ciddi zaman kayıplarına yol açacağını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yasa hazırlıklarıyla birlikte çalışmalara başladık. Sınırlar büyüyünce de, bölge konuşlanması projesi için düğmeye bastık. Umuyorum yeni bağlanan yerlerde de, tıpkı 2004’te bağlanan beldelerde olduğu gibi, hızlı bir çalışma yapar, belediyecilik anlamında hizmet ve ihtiyaçlarını tespit eder ve hızlı hareket ederek yaşam koşullarını ve ekonomisini daha da geliştiririz” diye konuştu. 


Bölge Müdürlüğü sistemine hazırlık

Kuzey bölgesinde Çaltılıdere Mevkii’nde köy tüzel kişiliğine ait bir alan belirlediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Şu anda taş ocaklarının bulunduğu bölgede arazilere baktık. Bizim için de uygun olan bir yeri hemen hemen tespit ettik. Bu sadece ön inceleme; planlama gerekli araştırmaları yapacak. Burada konuşlanıp Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa ve bağlı beldeler ile belki Foça ve Menemen’in bir kısmına kadar hizmet götürebileceğiz. Fen işleri, zabıta, çevre sağlığı, İZSU’nun bütün birimleri, İZBETON’un asfalt ve beton şantiyelerinin, iş makinelerinin hepsinin olacağı, bölge müdürlüğü diyebileceğimiz sistem kurmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bütün birimlerini buralarda mükemmel şekilde konuşlandırmadan, bu bölgelere sağlıklı hizmet vermemiz mümkün değil” diye konuştu.


Sırada K.Menderes ve Yarımada var

Yeni çıkan yasayla köy ve Milli Emlak arazilerinin tahsis edilmesinin Başbakan’a bağlandığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Onay aldığımızda çalışmalara hemen başlamak istiyoruz. Aksi taktirde,  İzmir  merkezden, Bornova’daki şantiyelerimizden bu bölgelere asfalt dökmemiz, hizmet etmemiz çok zor olacak” dedi.


Kuzey’in yanı sıra, Küçük Menderes Havzası’nda da tüm birimlerin yer alacağı bir “hizmet üssü” kurmak için yer arayışlarının sürdüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, Yarımada bölgesine ise nüfus göz önünde bulundurulduğunda daha küçük bir yapılandırmanın yetebileceğini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, yakın olmasından dolayı Kemalpaşa bölgesine Bornova’daki şantiyelerden hizmet götürüleceğini bildirdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön