27 / 04 / 2024

İzmir Belevi'ndeki yol çalışmalarına ilişkin 8 sorun mecliste!

İzmir Belevi'ndeki yol çalışmalarına ilişkin 8 sorun mecliste!

İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Tire-Selçuk Karayolunun Belevi mevkiinde yapılan yol çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..



İzmir Belevi ndeki yol çalışmalarına ilişkin 8 sorun mecliste!


İzmir Milletvekili Özcan Purçu,  İzmir  Tire-Selçuk Karayolunun Belevi mevkiinde yapılan yol çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Purçu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


İzmir Tire - Selçuk karayolu, Belevi mevkiinde bugüne dek onlarca kazanın, can ve mal kaybının yaşanmasına, İzmir milletvekilleri tarafından konunun TBMM gündemine taşınmasına, kamuoyunun ısrarlı gündem yaratma çabasına rağmen hala bu yolda gerekli çalışma yapılmamış olması düşündürücü olduğunu belirten Purçu "Vatandaşlarımızın yıllardır beklediği çalışmaların, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından öncelikle yapılması gerekmektedir. Yeni kazaların yaşanmaması, Belevi'nde yaşayan vatandaşlarımızın haklı taleplerinin dikkate alınması ve Belevi yolunda yenileme ve genişletme çalışmalarının ivedilikle yapılması büyük önem taşımaktadır." diyerek 8 soru sordu.

Purçu'nun soruları

1- Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Belevi mevkiinin yaklaşık 20 kilometrelik bölümünde hangi çalışmalar gerçekleştirilmiştir?


2- Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yaz sezonunda araç trafiğinin arttığı yolda çizgi çalışmalarını yapmadığı için sürücülerin sıkıntı yaşamasını sonlandırmaya yönelik bir çalışma var mıdır?


3- Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları ne şekilde devam etmektedir? Yolun yapımı için sıraya alındığı bilgisi halen geçerliliğini korumakta mıdır?


4- Belevi yolundaki düzenleme çalışmaları hangi sıralamada yer almaktadır?


5- Ulaştırma Bakanlığı'nın Nisan ve Mayıs aylarında yolu düzeltme çalışmaları yapacağı haberlerinin basında yer almasına rağmen Haziran ayının sonunda hala yolda düzenlemelerinin yapılmamasının gerekçesi nedir?


6- Olası can kayıplarının önlenmesi için Belevi yoluna dair çalışma takvimi nasıl işleyecektir?


7- Belevi yolunda yeni kazaların yaşanmaması, can ve mal kayıplarının olmaması için ne kadar beklemeyi planlıyorsunuz?


8- 2011 yılından bu yana Tire-Belevi yolunun duble yol olacağı şeklinde lanse edilen projenin bitiş takvimi ve ayrılan bütçesi var mıdır? Varsa ne kadardır?





Geri Dön