19 / 04 / 2024

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.



Türkiye genelinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların sorunlarını çözmeyi amaçlayan 2981 Sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın süresi geçtiğimiz haftalarda 3 yıl daha uzatıldı. Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununun yürürlükten kaldırılacağı yeni tarih 31 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Ancak mevzuatın uzatılmasının etkileri İzmir'in Bornova ilçesinde farklı dedikodulara neden oldu. Kaçak yapıların olduğu mahallelerde kimliği belirsiz vatandaşlar tarafından 'İmar affı çıktı, elektrik ve su bağlatabilirsiniz' dedikodusu yayıldı. 


Yapılan dedikoduların ardından vatandaşlar evlerine elektrik bağlatmak amacıyla Bornova Meydanı'nda bulunan Gediz EDAŞ, su bağlatmak için ise  İzmir  Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU'ya başvuruda bulunmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bize gelen bir imar affı yok. Vatandaşlarımızı bu konuda umutlandırıp daha kötü bir açmaza ve kaçağa teşvik etmemek  lazım" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön