25 / 04 / 2024

İzmir Bornova'daki Küçükpark meydana dönüşecek!

İzmir Bornova'daki Küçükpark meydana dönüşecek!

'Fikrini al parka gel' etkinliği sonrası gelen projeleri değerlendiren İzmir Bornova Belediyesi, Küçükpark'ı 4 bin metrekarelik meydan haline getirecek.



İzmir Bornova Belediyesi'nin merakla beklenen ve ilçeye yepyeni bir çehre kazandıracak Küçükpark projesi için ilk olarak geçtiğimiz yıl 'Fikrini al parka gel' etkinliği düzenledi. Bu etkinlikte genellikle öğrencilerin yer aldığı ilçede yine çoğunlukla öğrencilerin fikirleri alındı. Proje için öncelikle imar uygulaması yapıldı ve bölgede hayata geçecek yayalaştırma çalışması için yeni ulaşım düzeni belirlendi. 


Şu anda yeşil yapısı fazla bulunmayan ve 900 metrekareden 4 bin metrekareye çıkartılarak yayalaştırılacak olan meydan, dikilecek palmiye ağaçları ile zenginleştirilecek. Bisiklet kullanıcıları için park yeri de ayrılan meydan projesi çerçevesinde, altyapı tamamen değişecek, park içerisinde yer alan iki adet trafonun üzeri yeşil dokuyla kapatılacak, meydan çevresindeki kaldırımlar da tamamen yenilecek. 


Açılacak yeni yürüyüş yolları ile tamamen yayalaştırılacak park ve çevresinde interaktif bilgi ekranlarının sayısı artırılacak. Ayrıca özellikle üniversite öğrencilerin tercih ettiği 162 sokak içindeki kafeterya ve restoran gibi işletmelerde de Alsancak Kordon'da olduğu gibi modern yapıda tek tip tente uygulamasına gidilecek. 22 Temmuz'da yapılacak ihaleyle birlikte kazanacak firmaya 4 ay yani 120 gün süre tanınacak. 



Habertürk Egeli


Geri Dön