19 / 04 / 2024

İzmir Bostanlı Deresi kıyı tasarımı ihaleye çıkacak!

İzmir Bostanlı Deresi kıyı tasarımı ihaleye çıkacak!

" İzmirdeniz Projesi " kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor...




"İzmirdeniz Projesi" kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier Karat aş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen. Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi. Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor. 


Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Ahşap günbatımı platformları ve vi-fi erişim alanı kullanıma sunulacak. 


Bu alanda suni bir tepe yapılarak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenmebuluşma alanı yaratılacak. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek ve Bostanlı iskele yönüne doğru devam ettirilerek sürekliliği sağlanacak. 


BAĞLANTI YAPILACAK 


İlk uygulama alanını takip edecek ikinci uygulama ise Mavişehir yönüne doğru kıyı boyunca devam edecek, öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı Deresi üzeri bağlantı yolları düzenleme projesi için 2 Nisan 2015 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Çalışma Gün Sazak Bulvarı ile Demirköprü Alt geçidi arasında yapılacak. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bostanlı Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, köprü bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi imar planlarına uygun hale getirilecek. 

Proje kapsamında daha önce Bostanlı Deresi üzerine yapılan 5 köprünün bağlantı yollan yapılacak. 


Ayrıca Gün Sazak Bulvarı ile Demir Köprü Alt Geçidi arasında yapılan kamulaştırmalar ile yeni açılacak imar yolları, derenin sağından ve solundan trafik akışı sağlayacak. 



Ege Telgraf


Geri Dön