19 / 04 / 2024

İzmir Buca Eğitim Merkezi Aralık ayında açılacak!

İzmir Buca Eğitim Merkezi Aralık ayında açılacak!

Buca Belediyesi’nin, ailelerin eğitim giderlerine destek olmak amacıyla projelendirdiği Buca Eğitim Merkezi (BEM), aralık ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor.





Buca Belediyesi’nin, ailelerin eğitim giderlerine destek olmak amacıyla projelendirdiği Buca Eğitim Merkezi (BEM), aralık ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor. İlçedeki dar gelirli aile çocuklarının derslerine takviye ücretsiz eğitim programlarının verileceği Buca Eğitim Merkezi, eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olacak.


Buca Belediyesi’nin ilçede eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına temelini attığı Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde sona yaklaşıldı. “Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır” ilkesiyle eğitim alanındaki yatırımlarını sürdüren Buca Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarının derslerine destek olmak amacıyla temelini attığı Bilgi Eğitim Merkezi’nde son rötuşlar yapılıyor. Aralık ayı içerisinde hizmete açılacak BEM ile dört yılda 4 bin Bucalı öğrenci derslerine takviye ücretsiz eğitim programlarına katılma imkanına kavuşacak.


ÖĞRENCİ SAYISI YEDİ KAT ARTACAK

Bugüne kadar Buca Belediyesi’nin Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde verdiği ücretsiz eğitim programlarından bir yıl içerisinde 140 öğrenci yararlanırken, BEM binasının devreye girmesi ile öğrenci sayısı yedi kat artacak. Altı kat olarak inşa edilen BEM’in 1, 2, 3 ve 4. katlarında derslikler yer alıyor. Her katta 7’şer ve 15 kişilik iki adet derslik bulunuyor. Merkezde ayrıca, sanat atölyesi, kafeterya ve Kitap Kafe de yer alıyor.


Hürriyet


Geri Dön