24 / 04 / 2024

İzmir Buca Evka 1 Evleri ruhsat alamadı!

İzmir Buca Evka 1 Evleri ruhsat alamadı!

İnşaatı tamamlanmış ve hizmete girmiş gibi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na açtırılan Buca Evka 1’deki sosyal yaşam kampusu, eksikleri sebebiyle ruhsat alamadı.



İnşaatı tamamlanmış ve hizmete girmiş gibi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na açtırılan Buca Evka 1’deki sosyal yaşam kampusu, eksikleri sebebiyle ruhsat alamadı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmış gibi gösterilip 10 Aralık'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtırılan Buca Evka1'deki sosyal yaşam kampusu denetimden geçemedi. Açılışın üzerinden 46 gün geçmesine rağmen tesisin eksikleri halen tamamlanamadı. Kampus içindeki huzurevi bölümünü Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayında yaptığı ruhsat başvurusu doğrultusunda denetlemeye giden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tesiste çok sayıda eksik tespit etti. Büyükşehir Belediyesinin, huzurevi bölümüne ruhsat verilebilmesi için olmazsa olmaz belgelerden yangın raporunu dahi alamadığı ortaya çıktı. Müdürlük yetkilileri rapor hazırlayarak belirlenen eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi Buca Evka1'de 100 milyon lira harcayarak inşa ettiği sosyal yaşam kampusunu aralık ayında törenle açtı. Planlanan süreden 19 ay sonra inşaatı bitme noktasına gelen kampusun açılış töreni 5 Kasım'da yapılacaktı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun programı dolayısıyla ertelen açılış 10 Aralık'ta gerçekleştirildi.


ARADAN 46 GÜN GEÇTİ

Açılış töreninde kampusteki huzurevini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, buradaki yaşlılarla sohbet etti. Protokol, yataklarda yatan yaşlıları da ziyaret ederek, karanfil dağıttı. Ancak Egeli Sabah, huzurevinin henüz faaliyete geçmediğini, yataklara yatırılan yaşlıların da Gürçeşme'deki huzurevinden tören için buraya getirildiğini ortaya çıkardı. Huzurevi sakinlerinin açılış sonrasında geri götürüldükleri belirlendi. "Yaşlıları konu mankeni yaptılar" başlığı ile yayımlanan haber büyük yankı uyandırdı. Yaşlıların mizansen unsuru olarak kullanılması özellikle sosyal medyada İzmirlilerden tepki çekti. CHP Genel Merkezi'nde de konu rahatsızlığa sebep oldu. Skandal açılışın ardından tesise giren Sabah, huzurevinin henüz inşaatı bitmeden açıldığını çektiği fotoğraflarla bir bir ortaya koydu. Göstermelik açılışın üzerinden 46 gün geçmesine rağmen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin huzurevindeki eksikleri tamamlayamadığı ortaya çıktı. Ruhsat başvurusunu değerlendirmek üzere tesise giden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları incelemede çok sayıda eksik tespit etti. Huzurevi deyim yerindeyse sınıfta kaldı. Belediyenin yangın raporunu dahi henüz alamadığı ortaya çıktı. Kurum yetkilileri belirlenen eksikliklerin rapor halinde Büyükşehir Belediyesi'ne bildirildiğini açıkladı.


Sabah


Geri Dön