26 / 04 / 2024

İzmir Buca Evka 1 Evleri yeniden satışa çıkıyor!

İzmir Buca Evka 1 Evleri yeniden satışa çıkıyor!

Buca’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan ancak daha içine girilmeden eskiyen konutlarının tadilatı bitirildi. Fiyatlarda enflasyon güncellemesi yapılacak ve evler gelecek ay satışa sunulacak




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Evka 1'de inşa ettiği konutlar, tadilat işleminin tamamlanmasının ardından yeniden satışa çıkarılacak. Yol genişletmek, kavşak açmak gibi belediye icraatları sırasında, evleri kamulaştırılan vatandaşlara seçenek sunmak amacıyla Evka 1'de inşaatına başlanan 584 konut 2010 yılında oturmaya hazır hale getirilmiş, Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılında konutlardan 336'sını satışa çıkarmıştı. Aradan geçen 6 yıllık süreçte konutların satışı için kampanyalar düzenlense de fiyatlar yüksek bulunduğu için 100 civarındaki daire alıcı bulabildi. Evleri kamulaştırılanlar da karşılığında buradan konut almak yerine nakit parayı tercih etti.


KULLANILMADAN ESKİDİ

Konutlar rağbet görmeyince durduğu yerde çürüdü. İklim şartlarına da bağlı olarak binaların balkon kapı ve pencereleri deforme oldu. Çatılar aktı, üst katlarda rutubet oluştu. Dış cephe mantolaması zarar gördü. Yer yer sıvalar dökülürken yalıtım maddeleri de açığa çıktı. Elektrik ve su tesisatları kullanılmaz hale geldi. Bunun üzerine Aralık 2015'te henüz kullanılmamış binaların tadilatı için ihale yapıldı. Egeli Sabah, "Kocaoğlu evleri oturmadan eskidi" başlığı ile gelişmeleri  İzmir  kamuoyuna duyurdu.


TEKRAR KAMPANYA YAPILACAK

İhale sonucunda, toplu konut alanı içinde yer alan 8 bloğun sıhhi tesisatı, yangın tesisatı, yağmur suyu boruları, gaz, ısıtma- soğutma tesisatları yenilendi. Dairelerdeki lavabo ve aynalar yenileri ile değiştirildi. Bloklardaki asansörler ve taşıyıcı sistemleri elden geçirildi. Yine aynı ihale kapsamında 2 bloğun su sayaçlarının yeri değiştirildi, düzenleme ile tek sayaçtan çoklu sayaca geçiş yapıldı. 120 gün süren tadilat çalışmalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu konutları yeniden satışa sunmak için çalışma başlattı. Enflasyon oranlarına göre konutların fiyatları güncellenecek, belirlenen daire fiyatları gelecek ay içinde kamuoyuna duyurulacak. Kasım ayı başından itibaren yeni bir satış kampanyasının başlatılması bekleniyor. Konutlar daha önce satışa çıkarıldığı için belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmeliğin 15. maddesi uyarınca belediye encümenince satışı yapılacak. Evka 1'deki söz konusu konutlardan almak isteyen vatandaşlar önce gidip yerinde inceleme yapabilecek. Ardından belediyeye müracaatta bulunacak.


Sabah


Geri Dön