18 / 04 / 2024

İzmir Buca'nın vizyon projeleri ne durumda?

İzmir Buca'nın vizyon projeleri ne durumda?

AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile birlikte AK Parti Buca İlçe Binası'nda Buca Belediyesi'nin 2 yıllık faaliyetlerini düzenledikleri basın toplantısı ile değerlendirdi.




AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan, belediyenin personel giderlerinin bütçenin yüzde 50'sini aştığını belirterek, "Belediye hiçbir vizyon projesini bu süreçte gerçekleştiremedi. Tema Park, Film Platosu, Otel, Adatepe Rekreasyon Alanı, Solucan Gübre Üretim Tesisi ve Yaylacık Spor Kompleksi için hiçbir adım atılmadı" dedi.


AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile birlikte AK Parti Buca İlçe Binası'nda Buca Belediyesi'nin 2 yıllık faaliyetlerini düzenledikleri basın toplantısı ile değerlendirdi. 


AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan, iki yıllık süreç içerisinde belediye icraatında Buca'nın sorunlarına çözüm olacak ve halkın beklentilerini karşılayacak hatırı sayılır bir icraat gösterilemediğine değinerek, "Kentin vizyonunu geliştirecek ve halkın yaşam kalitesini arttıracak uygulamalar bugüne kadar hayata geçirilememiştir. Belediyenin 2015 yılı faaliyet raporu verilerine göre; Belediye bütçesinin 191.500.000 TL planlandığı, buna karşılık 149.500.348,95 TL olarak gerçekleştiği görülmektedir. 2015 yılı gider bütçesinin ise 191.500.000 TL öngörülmüş olmasına rağmen 168.459.180,54 TL olarak gerçekleşmiştir. Buna göre 18.958.831,59 TL bütçe açığı gerçekleşmiştir" dedi. 


PERSONEL GİDERLERİ BÜTÇENİN YÜZDE 50'SİNİ AŞTI 


Bütçeden yatırımlara ayrılan kaynak tutan yüzde 12,3 olduğuna dikkat çeken Arslan, "Gider bütçesi irdelendiğinde toplam gide bütçesi içerisinde yatırımlara ayrılan tutarın 20.776.635,53 TL yani sadece yüzde 12,3 olduğu görülmüştür. Bu durum Buca Belediyesi kaynaklarının Buca halkına yatırım olarak dönmediği, kıt kaynakların israf edildiğini göstermektedir. Bütçenin yarısından fazlası personel istihdamında kullanılmıştır. Yönetimin doğrudan ve dolaylı istihdam ettiği toplam bin 392 personeli verimli kullanmadığı, alınan personeli Buca halkına hizmet üretmeye yönelik değil, daha çok siyasi amaçlı kadro istihdamında değerlendirildiği gözlenmiştir. Mevzuat gereği bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu geçmemesi gereken personel giderleri, mevzuat delinerek hizmet alımları yoluyla bütçenin yüzde 50'sinin üstüne çıkmıştır" diye konuştu. 


SEYHAN MAHALLESİ'NDE ÇALIŞMA BAŞLATILMADI 


Belediyenin kentsel dönüşüm için en önemli mazeret olarak gösterdiği 'Merkezi hükümetten destek alamama' mazeretlerinin elinden alındığı halde bu konuda hiçbir şey yapılmadığının altını çizen Arslan, "Kentsel dönüşüm için Bakanlıktan Seyhan Mahallesi için yetki devri yapılmasına rağmen bu konuda hiçbir çalışma yapılmamıştır" dedi.

 

BUCASPOR'UN YAKIT MASRAFI REKOR KIRDI 


Ligde tutunma mücadelesi veren Bucaspor'a destek verilmediğini söyleyen Arslan, "Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün tahmini bütçesi 31 bin 800 TL öngörülmesine rağmen 1.457.121,66 TL olarak gerçekleşmiş olup, sapma oranı yüzde 4 bin 582 ile rekor kırmıştır. Bu arada Bucaspor'un 1 yıllık yakıt masrafı 6 bin litre ile rekor kırmıştır. Hal böyle iken kentimizin Süper Lig görmüş ve Spor Toto 2. Lig'de tutunma mücadelesi veren Buca'nın marka değerine sahip spor kulübü olan Bucaspor'a hiçbir yardım yapılmamıştır" şeklinde konuştu. 


BÜYÜKŞEHİR YATIRIMLARI BUCA'DA YETERSİZ 


Arslan, Buca'daki Büyükşehir yatırımlarının diğer ilçelere göre yetersiz olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul 3. Boğaz Köprüsü ile eş zamanlı başlayan Tınaztepe Kampüs Önü Yol Genişletme Çalışması henüz bitirilememiştir. 


Ayrıca genişleyen yolun devamında yol daraldığında Buca'nın girişinde yaşanabilecek trafik sıkışıklığına da çözüm olmayacaktır. Yolun devamı kamulaştırmalarla açılarak Erdem Caddesi'ne bağlanması oradan da Cezaevi arkasından uçan yola bağlantısı sağlanmalıdır. Uçan yolun devamında planlanan tünelli geçiş Buca'nın trafik sıkıntısını çözmekten ziyade Konak'ın Bornova'ya bağlanmasını sağlayacaktır. Buca trafiğine herhangi bir katkısı olmayacaktır. Bunun yerine uçan yolun devamı olan Onat Caddesi'ni Ufuk Mahallesi'nden Tınaztepe Kampüsü içinden Çeşme otobanına bağlamak, Buca'nın alternatif trafik çözümü olacaktır. Büyükşehir Belediyesi'nin Yaylacık Kasaplar Meydanı Projesi, meydan genişletme projesi'nden ziyade meydan daraltma projesine dönüşmüştür. 


Meydan daraltılarak yer altı otoparkı ile küçük bir parka dönüştürülmüştür. Oysaki mevcut yerin etrafı ile beraber kamulaştırılarak Buca'nın simgesel bir kent meydanına dönüştürülmesi mümkündü" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön