26 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da 336 konutu satışa çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da 336 konutu satışa çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Buca’da inşa ettiği 578 konuttan 336’sını satışa çıkardığı belirtildi



Büyükşehir Belediyesi'nin Buca’da inşa ettiği 578 konuttan 336’sı satışa çıkarılıyor. Büyüklükleri 112 metrekare olan konutlardan ilk 16’sı 29 Temmuz günü yapılacak ihalede sahiplerini bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da inşa ettiği 112 metrekare büyüklükteki konutlar 3 oda ve bir salondan oluşuyor. Buca Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde yaptırılan konutlardan satın almak isteyenler 3 bin ile 3.500 TL arasında değişen teminat bedelini bankaya yatırarak 29 Temmuz tarihine kadar kayıtlarını belediyeye yaptırmaları gerekiyor. Satışa çıkan konutların fiyatları ise özelliklerine ve konumlarına göre 98 bin ile 122 bin TL arasında değişiyor.

İzmir Buca’daki konutlar 112 metrekare büyüklüğe sahip. Konutlar, radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile ısı yalıtımlı ve çift asansörlü olarak inşa edildi. Çevre ve altyapı çalışmaları tamamlanan konutların satışına ihalelerle etap etap devam edilecek.

Çeşme Mal Müdürlüğü de 10 arsa satıyor
Çeşme Mal Müdürlüğü, Ilıca, Alaçatı, İnönü F.paşa ve Sakarya mahallelerinde olmak üzere toplam 10 arsayı satışa çıkardı. Alanları 730 metrekare ile 3 bin 577 metrekare arasında değişen arsaların ikisi ticaret, sekizi de konut alanı olarak imar planlarında yer alıyor. Arsaların tahmini bedelleri 403 bin TL ile 2 milyon 106 bin TL arasında değişiyor. Arsaların satışı, Çeşme Malmüdürlüğü’nde 9 Ağustos günü gerçekleştirilecek.
Emlakkulisi

-----

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin aldığı karar uyarınca 112 metrekarelik konutların ilk 16 dairesi, 29 Temmuz Perşembe günü yapılacak ihale ile sahiplerini bulacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde yaptığı konutlardan edinmek isteyenler, ilk etap 16 dairenin ihalesine katılmak için Perşembe günü saat 12.00’ye kadar ihale şartnamesini alabilecek. Şartname için konutların özelliğine göre 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişen teminat bedelini ödemek gerekiyor.

İlk etapta zemin kat, 1. kat, 2. kat ve 3. katta bulunan 16 daire satılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan dairelerin fiyatları özelliklerine ve konumlarına göre 98 bin ile 122 bin TL arasında değişiyor.

İhaleye giriş belgeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Şube Müdürlüğü’nden, ihale şartnamesi ise Encümen’den temin edilebilecek.
AA


Geri Dön