18 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 440 araçlık otopark!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 440 araçlık otopark!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi 440 araçlık modern katlı otopark inşaatına başladı.



İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay 141 sokakta yapacağı 440 araçlık katlı otopark inşaatında şantiye alan içinde kalan bir çam ağacı önce budandı, ardından kökü sökülüp taşındı. Çevre sakinlerinin talep ve tepkileri üzerine inşaat alanındaki diğer iki çam ağacı sökmeyen belediye ekipleri, projede değişiklik yapılabilirse ağaçları yerinde bırakabileceklerini açıkladı.


Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye  İzmir  Büyükşehir Belediyesi 440 araçlık modern katlı otopark inşaatına başladı. Şantiye alanın içinde kalan çam ağacı önce budandı ardından kökünden sökülüp taşındı. Taşınması planlanan diğer iki çam ağacı ise çevre sakinlerinin tepkisi ve talepleri doğrultusunda yerinde bırakıldı. Belediye yetkilileri, sökülen ağacın başka bir alanla dikileceğini belirterek, yerinde kalan iki çam ağacının ise projede değişiklik yapılabilirse sökülmeyebileceği bilgisini verdi. İnşaat çalışmaları başladıktan sonra proje olanak verirse ağaçların yerinde kalabileceği belirtildi.


Alanda yapılacak binada, otopark özelliğinin dışında, çatısındaki seyir terası ve süs havuzu bulunacak. Tesis, tarihi Asansör'de olduğu gibi 22 metre kot farkı olan iki sokak arasında bağlantı sağlayacak. Hatay bölgesinin ikinci otoparkı olacak tesis, Çankaya Mahallesi'nde (Uşak-i Zade Muammer Bey Sokağı) yapılacak. Toplam 8 katlı ve 440 araç kapasiteli otoparka, aralarında yaklaşık 22 metre kot farkı bulunan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak'tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Otopark içerisindeki asansörlerden hem otoparka gelenler hem de çevre halkı, engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanabilecek. Toplam 15 bin metrekare alanda oluşturulacak otoparkta engeliler için 21 araç yeri bulunacak.



Hürriyet 


Geri Dön