26 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca konutlarında 98 bin TL'ye!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca konutlarında 98 bin TL'ye!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yenileme ve kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere Buca Yavuz Selim Caddesi üzerindeki kendi arazisine 578 konut inşa etti...



Aradan geçen süreçte sadece bir vatandaş kamulaştırılan evi karşılığında toplu konutlardan daire almayı kabul etti. Evleri kamulaştırılan vatandaşlar toplu konutlara rağbet göstermeyince Büyükşehir Belediyesi, encümende açık artırma yöntemi ile satış yapılması kararı aldı. 29 Temmuz 2010 tarihinde encümen aracılığı ile başlayan satışlar Kasım ayının ilk haftası sona erdi. Satışa sunulan 336 konuttan sadece 5'inin alıcı bulması hayal kırıklığı yarattı.

TANITIM KAMPANYASI
Büyükşehir Belediyesi son çare olarak konutların başvuruda bulunan vatandaşlara satılmasını kararlaştırdı. Belediye yetkilileri fiyatları 98 ila 122 bin lira arasında değişen dairelerden almak isteyen vatandaşların Emlak müdürlüğüne başvuruda bulunmasını istedi. Fakat bu girişim de sonuç vermedi. Son iki ayda encümen kararı ile ancak iki konut daha satılabildi. Böylece satılan konut sayısı 7'ye ulaşabildi. Büyükşehir'in önümüzdeki aylarda kapsamlı bir tanıtım kampanyasıyla konutları tekrar satışa çıkaracağı belirtildi.

Buca Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki konutlar, 3 oda bir salon olarak inşa edildi. Peyzaj düzenlemesi tamamlanan konutlar, 112 metrekare büyüklüğünde. Geri kalan 242 konut ise kent yenileme ve kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere ayrıldı.
YeniAsır/Ertan Gürcaner

 


Geri Dön