20 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gürsel Aksel Stadı'nda sondaj çalışmaları başlattığı iddia edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gürsel Aksel Stadı'nda sondaj çalışmaları başlattığı iddia edildi!

İzmir Gürsel Aksel Stadı'nın arazisinin bin 200 metrekarelik bölümünün tapusuna sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir şirket aracılığıyla bölgede termal su çıkarmak için sondaj yaptırıyor




Karşıyaka ve Gürsel Aksel statlarının yerine yapılacak olan ve geçen hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptığı anlaşma gereği ihaleleri yapılan iki stada karşı çıkan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, projeleri engellemek için yasal dayanak arayışına girdi. 


Trafik bahanesi

Gürsel Aksel Stadı'nın oturduğu arazinin bin 200 metrekarelik bölümünün tapusunu elinde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, burada bir şirket aracılığıyla sondaj çalışmaları başlatarak, termal su kaynağı aramaya başladı.

Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 15'er bin kişilik iki stada, "Karşıyaka'da trafik aksar. Göztepe stadının yapılacağı arazide İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tapulu yeri var. Bize sormadılar" diyerek karşı çıkan ve ihalelerin iptali için dava açacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, geçen hafta sürpriz bir hamleyle itirazını yasal zemine oturtmaya çalıştığı ortaya çıktı. Gürsel Aksel Stadı'nın oturduğu arazinin bin 200 metrekarelik bölümünün tapusunu elinde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, burada bir şirket aracılığıyla sondaj çalışmaları başlatarak, termal su kaynağı aramaya başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Gürsel Aksel Stadı'ndaki tenis kortlarıyla spor salonu arasındaki bölümde, Ensu Sondaj firması tarafından yapılan çalışmaları fark edince hemen harekete geçti. Durum İzmir Valiliği'ne bildirildi ve Özel İdare tarafından sondaj çalışmaları durduruldu. 

Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isteğiyle Gürsel Aksel Stadı'nda termal su sondajı yapan firma, kurdurduğu şantiyedeki malzemeleri henüz kaldırmadı.  TOKİ  tarafından Gürsel Aksel Stadı'nın yerinde yapılacak 15 bin kişilik stat ihalesinin yapıldığı tarihlerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gürsel Aksel Stadı'nda termal su arama çalışmaları başlatması, projeyi iptal ettirmek için açılacak davaya yasal dayanak bulma çabası olarak yorumlandı. 

BURAK HAKERLER 


"İznimiz olmadan çalışma yapılamaz"

Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan alanda sontajla termal su aranmasına ilk tepki Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden geldi. Müdürlük yetkilileri, konuyla ilgili Valilik ve Özel İdare'yi bilgilendirdi. Spor tesisi alanına kendilerinden izin alınmadan şantiye kurup çalışma yapılmasının doğru olmadığını belirten yetkililer, "Hemen konuyu Valilik ve Özel İdare'ye bildirdik. Onlar da yasal işlem başlattı. Sondajı yapan firmanın çalışmaları hemen durduruldu" dedi. Firmanın Büyükşehir'in izniyle çalışma yaptığı iddia edildi


Yeni Asır


Geri Dön