25 / 04 / 2024

İzmir Çakmaklı LNG İskelesi'nin yapımına tepki!

İzmir Çakmaklı LNG İskelesi'nin yapımına tepki!

Çevreci örgütler, Kolin İnşaat’ın Çakmaklı’da inşa edeceği LNG İskelesi hakkında bir basın açıklaması yapacak. Bugün yapılacak olan basın açıklaması Yeni Foça Forum öncülüğünde gerçekleştirilecek.



Kolin firmasının Gencelli Körfezi, Çakmaklı Köyü Kızılburun’da LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali yapıyor olması ile ÇED( Çevre Etki Değerlendirme) raporu ve işletme ruhsatı gibi yasal zorunlulukları yerine getirmeden faaliyet yürütüyor olması üzerine, Yeni Foça Forum öncülüğündeki çevre örgütleri bugün saat 11.30 da basın açıklaması yapacak. Saat 11.00 itibariyle Çakmaklı girişinde toplanacak olan grup, açıklamayı iskele inşaatı önünde gerçekleştirecek.


“KİRLİLİKLE DEĞİL, TURİZMLE ANILMAK İSTİYORUZ”

Yeni Foça Forum, eylem öncesi sosyal medyada yayınladığı mesajda bölge halkının endişelerini dile getirdi. Yayınlanan mesajda, "Biz Yeni Foça halkı olarak bu kadar tehlikeli bir projenin, Aliağa Cumhuriyet Savcılığının konuyla ilgili açmış olduğu soruşturma netleşmeden üstelik evrak eksikliğine rağmen hala devam ediyor olmasından fazlasıyla endişeliyiz. Firma Kyme Antik Kenti yakınlarında, SİT alanı içerisinde liman inşaatı için kazık çakmaya devam ediyor. Gencelli Körfezi hem balıkçılığıyla, hem turizm ve yazlıkçı potansiyeliyle anılan bir yerdir ve böyle kalmasını istiyoruz. LNG projesi ve liman faaliyetinin bir an önce durdurulmasını istiyoruz "ifadelerine yer verildi. 


Aliağa Ekspres Gazetesi


Geri Dön