19 / 04 / 2024

İzmir Çamdibi'ndeki altyapı çalışmaları devam ediyor!

İzmir Çamdibi'ndeki altyapı çalışmaları devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve halen bitirilemeyen altyapı çalışmaları, mahalle sakinlerini ve esnafı çileden çıkardı. Yolların asfaltlanmaması nedeniyle toz toprak içinde kalan Çambidi halkı, isyan etti...




İzmir'in Çamdibi semtinde yaklaşık 2 ay önce  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve halen bitirilemeyen altyapı çalışmaları, mahalle sakinlerini ve esnafı çileden çıkardı. Sokak aralarında yapılan kazıların uzun sürmesi ve ardından yolların asfaltlanmaması nedeniyle toz toprak içinde kalan Çambidi halkı, isyan etti. 5475 Sokak'ta oturan vatandaşlar ve bölgede faaliyet gösteren market sahibi Ramazan Sevim, belediye ekiplerinin ilgisizliğinden dolayı mağdur olduklarını belirtti. Mahalle sakinleri, meydana gelen hava ve çevre kirliliği yüzünden hem sağlıklarının hem de binaların zarar gördüğünü dile getirdi.


Araçlar geçemiyor

Yıkanan çamaşırlarını balkonlara asamadıklarını, evi havalandırmak için pencerelerini açamadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Çocuklarımızı sokakta oynatmaya korkar hale geldik. Bütün vücutları ve kıyafetleri toz içinde kalıyor. Sağlıklı nefes alamıyorlar. Evlerimizin dış cepheleri ve araçlarımız kirden görünmüyor. İş makineleri burada çalışırken binalara ve kaldırımlara da zarar verdi. Fakat ne kazılan sokaklar eski haline getirildi ne de etrafa verilen zarar düzeltildi. Yollar köstebek yuvası gibi olduğu için buradan arabalarıyla geçen başka insanlar bile zarar görüyor. Mahalle muhtarına defalarca konuyu anlatmamıza rağmen kendisi de hiçbir şekilde sorunlarla ilgilenmedi" dedi.




Dünya


Geri Dön