26 / 04 / 2024

İzmir Çapak İlköğretim Okulu'nda sona gelindi!

 İzmir Çapak İlköğretim Okulu'nda sona gelindi!

3 Yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İzmir Çapak İlköğretim Okulu hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor.



3 Yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılan  İzmir Çapak İlköğretim Okulu hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. 12 derslikli okulun inşaatı sürerken bu süre zarfında mahallede yaşayan öğrenciler Kuşçuburun'da sabahçı ve öğlenci olarak eğilimlerini sürdürüyor. 3 yılda yapılamayan hatta mahkemelik olan okulun şimdi dış inşaatı tamamen sona erdi. İnce inşaatın başladığı okulun her geçen gün daha iyi duruma gelmesi, mahalleliyi de heyecanlandırdı. Yeni yapılım okulun karşısındaki durakta Kuşçuburun'daki okula gitmek için bekleyen öğrenciler önümüzdeki sene eğitimlerini mahallelerinde almak istiyor. 


MAHKEMELİK OLMUŞTU 

Çapak İlköğretim Okulu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012 yılında boşaltıldı. 40 yıllık bir geçmişe sahip olan okulun depreme dayanıksız olan binası 2013 yılında yıkıldı. Çapak İlköğretim Okulu'nun birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan 150 öğrencisi ise taşımalı eğitim ile Kuşçuburun İlköğretim okulunda eğilim alıyor. Okulun yıkılmasından sonra yerine 12 derslikli modern bir bina yapılmasına karar verilmişti. Hızlı bir şekilde yapımı süren okul bir ara mahkemelik bile olmuştu. Okula İl Özel İdaresi"nden de gerekli ödenek ayrılmıştı. Ancak daha sonra Gazi İlköğretim Okulu arazisinin Torbalı Belediyesi'ne, Çapak İlköğretim Okulu'nun da Milli Eğitim Bakanlığı'na devri konusunda iki kurum arasında sorun yaşandı. Mahkemeye taşınan konu uzun bir süre devam etti. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından İl Özel İdare kapandı ve okul için ayrılan ödenek yandı. Yönetimin değişliği Torbalı Belediyesi 'nde de sorunlar aşıldı ve inşaat ruhsatı için gerekli izin verildi ve çalışmalar başladı. 



2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK 

Öğrenciler Kuşçuburun'da sabahçı öğlenci olarak eğitimlerini sürdürüyor. Okullarının tahliye edilmesinden sonra öğrencilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirten mahalle sakinleri, bir an önce yeni okulun açılmasını istiyor. 3 yıldır okulun yapılmasını bekleyen mahalle sakinleri, yetkililerin elini çabuk tutması gerektiğini belirtti. İnşaat ruhsatının uzun bir süre çıkmaması nedeniyle başlayamayan okul projesinde inşaat çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor. Mahalle sakinleri, hızlı bir şekilde ilerleyen inşaatın ikinci döneme yetiştirilmesini beklerken okulun önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirilebileceği belirtildi.



Torbalı Gazetesi 



Geri Dön