19 / 04 / 2024

İzmir Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

İzmir Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Çiğli Devlet Hastanesi'nin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Purçu sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti. Peki, İzmir Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?



İzmir Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?


CHP  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Çiğli Devlet Hastanesi'nin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Purçu sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


Purçu önergesinde "İzmir ili Çiğli ilçesinde yer alan Çiğli Devlet Hastanesi'nin Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınmasından dolayı, bölgede yaşlı nüfusun yoğun olduğu özellikle Egekent ve civarında ki semtlerde yaşayan vatandaşlarımız ertelenemez sağlık hizmetlerine ulaşmakta problem yaşamaktadırlar.


Bölgenin nüfus yoğunluğu ve nüfus-yaş dağılımı dikkate alındığında hâlihazırda kolay ulaşılabilir sağlık kuruluşunun taşımak suretiyle bölge halkının temel haklarından olan sağlık hizmetlerine ulaşmasının zorlaştırıldığı dikkate alınmalıdır. Ortalama yıllık 300.000 civarı poliklinik hizmeti veren yaklaşık 7.500 acil hizmet veren bir kuruluşun taşınması eldeki olanakların ulaşılabilir ve verimli biçimde kullanılmasına tezat oluşturmaktadır." diyerek 5 soru sordu.


Purçu'nun soruları


1. Çiğli Devlet Hastanesinin taşınma kararı alınırken bölgeye ait nüfus yoğunlukları, nüfus/yaş dağılımları, toplu taşıma ulaşım ağı gibi kilit konular etüd edilmiş midir?


2. Çiğli Devlet Hastanesi taşındıktan sonra boşalan binaların kullanım amaçları belirlenmiş midir? Mevcut binaların semt polikliniği olarak kullanılması düşünülmekte midir?


3. Kamuoyun da yer alan; hastanın boşaltılan binasının Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi (AMATEM) yapılacağı ile alakalı iddialar doğru mudur?


4. Çiğli Devlet Hastanesi'nin bulunduğu bölgenin yaklaşık 100.000 kişilik bir nüfus olduğu ve Yaklaşık 300.000 kişi muayenesi gerçekleştiği düşünüldüğünde yeni yapılan eğitim ve araştırma hastanesine ulaşım mağduriyetlerinin olacağını düşünüyor musunuz? Bununla alakalı bir çalışmanız var mıdır?


5. Çiğli Devlet Hastanesi'ne son 3 yılda yapılmış kalıcı yatırımlar var mıdır? Varsa bu yatırımların maliyeti nedir? Taşınma işlemi gerçekleştikten sonra bu yatırımlar kamu zararına sebep olacak mıdır?




Geri Dön