19 / 04 / 2024

İzmir Cumhuriyet Müzesi'nin duvarı çöktü!

İzmir Cumhuriyet Müzesi'nin duvarı çöktü!

İzmir’in Konak ilçesindeki Cumhuriyet Müzesi’nin bahçe duvarı, Anıtlar Kurulu’ndan izin beklendiği gerekçesiyle onarılmayınca yağışların ardından öndeki binanın çatısına devrildi. Şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.



Müzenin bahçe duvarının uzun süredir yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyleyen vatandaşlar Konak Belediyesi’ne başvurdu. Bölgede inceleme yapan belediye görevlileri, Anıtlar Kurulu’na yazı yazacaklarını, izin alındıktan sonra onarım yapılabileceğini söyleyip ayrıldı.


‘Hesabını kim verecek?’

Geçen hafta yaşanan sağanak yağışların ardından müzenin duvarı, toprak aşınmasının da etkisiyle, Mithatpaşa Caddesi 143 numaradaki depo alarak kullanılan binanın çatısına devrildi. Duvarın ağırlığına dayanamayan çatının da büyük bir bölümü çöktü. Olay sırasında, depoda kimsenin bulunmaması, olası bir ölüm ve yaralanmayı önledi. Deponun sahibi olan Serdar Akkaya, “Bu önlemler illa acı olaylar yaşandıktan sonra mı alınır? Ben bunun bir ders olması gerektiğine inanıyorum ve artık alınmayan önlem alınsın. Bu duvar yeniden inşa edilsin” dedi.


Miliyet 


Geri Dön