28 / 03 / 2024

İzmir Dario Moreno Sanat Merkezi açıldı!

İzmir Dario Moreno Sanat Merkezi açıldı!

İzmir’e büyük bir tutkuyla bağlı olan müzisyen Dario Moreno’nun adının verildiği ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’, sanatçının 48’inci ölüm yıldönümünde hizmete açıldı




İzmir’e büyük bir tutkuyla bağlı olan müzisyen Dario Moreno’nun adının verildiği ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’, sanatçının 48’inci ölüm yıldönümünde hizmete açıldı. Anma töreniyle birlikte düzenlenen açılışa İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Tarihi Asansör’ün de bulunduğu, Moreno’nun adını taşıyan sokak tıklım tıklım dolarken, törene  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve İzmir Musevi Cemaati üyeleri katıldı. Konak Belediyesi tarafından restore edilen üç katlı binada hizmet verecek olan Dario Moreno Sanat Merkezi, İzmir aşığı sanatçının adıyla çocuklara ve gençlere yönelik sanat kurslarının verildiği bir merkez olacak. Aynı zamanda kent kültürünün de yaşatılacağı mekan, İzmir’in simgelerinden biri olan Tarihi Asansör’ün de bulunduğu sokağa yeni bir soluk getirecek.

ÇOCUKLAR SANATLA BULUŞACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada Dario Moreno’nun 48’nci ölüm yıldönümünde hizmete açılan sanat merkezinin çocukları ve gençleri sanatla buluşturan bir mekan olacağını söyledi. Merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Pekdaş, “Amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin burada müzikle, dansla, tiyatroyla tanışması ve bu sanat dallarına ilk adımı burada atmasını sağlamaktır. Çünkü toplumlar ancak sanatla gelişebilir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve biz onların özgür bireyler olarak yetişmesinde, ülkemizde demokrasinin hakim olmasında, adaletin, hukukun var olmasında sanatın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Buna bir katkı koymak, bu çabaya destek olmak amacıyla, sanatla buluşmuş nesiller yaratmak kararlılığında ve amacındayız.” dedi.

İZMİR KÜLTÜR VE SANAT KENTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Dario Moreno’nun doğup büyüdüğü ve bugün adını taşıyan sokakta böylesi anlamlı bir merkezi hizmete açan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ve ekibine teşekkür etti. Sanatın gelişmesinde yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü dile getiren Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak çok yakında temelini atacakları opera binası ve Kültür Park projeleri ile kültür-sanat alanına önemli katkılar sağlayacaklarını söyledi. “Gerekli altyapıları tamamlamazsak, o zaman kültürden de sanattan da bahsedemeyiz” diyen Kocaoğlu, sanatın insan ruhunu besleyen en önemli değer olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Pekdaş, Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’nin açılış kurdelesini birlikte kesti.

SOĞUK HAVAYI ISITAN ŞARKILAR

Açılışın ardından düzenlenen konserde, soğuk havaya aldırış etmeyen İzmirliler, gece boyunca Moreno’nun birbirinden güzel şarkılarını dinleyip, danslarıyla eşlik etti. Sunuculuğunu İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun üstlendiği anma etkinliğinde tenor Lorenzo Mok da Moreno’nun şarkılarını seslendirdi.


Konak Belediyesi



Geri Dön