28 / 03 / 2024

İzmir Defterdarlığı'ndan Buca'da 1.7 milyon TL'ye satılık kargir ev!

İzmir Defterdarlığı'ndan Buca'da 1.7 milyon TL'ye satılık kargir ev!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğü; İzmir, Buca'da yer alan dükkan, garaj ve kuyulu kargir evi satışa sundu. Dükkan, garaj ve kuyulu kargir evin toplam bedeli 1 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. İhaleleri ise 1 Tem



İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğü; İzmir, Buca İlçesi, İnönü Mahallesi, Mithat Paşa'daki 21N-2A pafta, 114 ada, 2 parselde yer alan dükkan, garaj ve kuyulu kargir evi satışa sundu. Dükkan, garaj ve kuyulu kargir ev 2.058,75 metreklarelik alana sahip. Söz konusu gayrimenkullerin tahmini satış bedeli 1 milyon 700 bin TL ve geçici teminatı ise 510 bin TL. İhalesi de 1 Temmuz 2011'de saat 16.10'da gerçekleştirilecek.

Gayrimenkullerin ihaleleriyle ilgili detaylı bilgiler:

1 - Yukarıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen taşınmazların satış ihaleleri hizalarında gösterilen tarih ve saatlerde 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile belirtilen tahmini bedeller üzerinden Hükümet Konağı C Blok K: 2 Konak/İZMİR adresinde bulunan Konak Emlak Müdürlüğü Makam odasında yapılacaktır.
2 - İhaleye katılacak isteklilerin; yasal yerleşim sahibi olmaları, tebligat için Türkiyede adres göstermeleri, gerçek kişilerin TC kimlik numarasını tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünce verilen geçici teminat makbuzunu veya Banka Geçici Teminat Mektubunu (süresiz), yasal yerleşim belgesi, ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan suretini, tüzel kişiler adına ihaleye katılacaklardan tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından ve yahut benzeri mesleki kuruluştan 2011 yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletname ve nüfus cüzdan sureti ile, özel kişiler adına ihaleye gireceklerin; nüfus cüzdan sureti, yasal yerleşim belgesi ve Noter tasdikli vekaletname örneği, Kamu Tüzel Kişileri adına ihaleye katılacakların ise ayrıca tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge ile birlikte ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca, ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla teklif mektupları ile istenilen belgeler iadeli taahhütlü posta ile gönderilebilir. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
3 - Geçici teminatın bankalardan alınacak "Geçici Teminat Mektubu" ile verilmesi halinde mektubun içeriğinin 2886 sayılı Kanunun 27'nci maddesi ve bu Kanun uyarınca yayınlanmış "Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerinde belirtilen şartları taşıması ve süresiz olması gerekmektedir.
4 - 4706 sayılı yasa uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz, 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.
5 - İstenilmesi halinde alıcıları tarafından taşınmaz satış ihale bedeli defaten (peşin) ödeneceği gibi, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TLsını geçtiği takdirde satış ihale bedelinin 1/4'ü peşin, geri kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle iki (2) yılda ve sekiz (8) eşit taksitle ödeme kolaylığı getirilmiştir.
 6 - Taşınmazların satış şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içinde Konak Emlak Müdürlüğüne (Hükümet Konağı C Blok Defterdarlık Binası 2. Kat Konak) müracaatla bedelsiz olarak görülebilir.
7 - Komisyon ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir.
8 - Bu ihaleye ilişkin bilgiler, www.izmirdefterdarligi.gov.tr adresinden öğrenileceği gibi, Türkiye genelindeki tüm ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir. İlan Olunur.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön