24 / 04 / 2024

İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi'nin temeli atıldı

İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi'nin temeli atıldı

İTO üyeleri tarafından kurulan S.S. İzmir Depolama ve Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından Menderes Görece'de yapılması öngörülen İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi'nin temeli törenle atıldı



İTO üyeleri tarafından kurulan S.S.  İzmir  Depolama ve Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından Menderes Görece'de yapılması öngörülen İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

İzmir Ticaret Odası (İTO) üyeleri tarafından kurulan S.S. İzmir Depolama ve Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (İZDEP) tarafından Menderes Görece'de yapılması öngörülen İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi'nin temeli törenle atıldı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da katıldığı temel atma töreninde konuşan İZDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bayramer, İzmir'in en büyük lojistik merkezini kurmayı planladıklarını söyledi.

ÖNEMLİ BİR GİRİşžİM
İZDEP tarafından geçtiğimiz yıl İzmir Ticaret Borsası'ndan satın alınan Menderes Görece'deki arsada yapılacak olan İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan İZDEP Başkanı Murat Bayramer, uzun süredir büyük uğraş verdikleri projenin inşaatına nihayet başladıklarını söyledi. Bu girişimin yalnız ortaklar için değil İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye için de çok önemli bir girişim olduğuna dikkat çeken Bayramer, 'Günümüz piyasasında, yeni rekabet ortamında tedarikten dağıtıma kadar olan tüm süreler ve lojistik dağıtım fonksiyonlarının rasyonelleşmesi, verimliliğin artırılması büyük önem kazandı. Bu bilinçle bu bölgede girişim yapmaya karar verdik, ardından da arsaları satın aldık' diye konuştu.

87 ÜNİTE OLACAK
Temeli atılan merkezde 87 ünite bulunacağını ve 87 bin metrekare alan üzerinde yer alacağını belirten Bayramer, inşaat bittiğinde 43 bin 500 metrekare kapalı alan oluşacağını söyledi. Menderes Görece'de faaliyete geçecek olan depoların yangın, yıldırım düşmesi, sel, deprem ve benzeri afetlere karşı koyacak her türlü ekipmana sahip olacak şekilde planlandığını belirten Bayramer, otoyol, banliyö hattı, duble yol gibi kentin ulaşım sistemlerinin hemen hemen hepsinin tesisin ya bitişiğinde ya da çok yakınında yer aldığını söyledi. Verimli ve güvenli bir iş ortamının yaratılması ile İzmir'in önemli bir ekonomik iş gücüne sahip olacağına dikkat çeken Bayramer, 'İzmir, bu tesisin tamamlanması ile kentin en büyük lojistik merkezine kavuşacak' diye konuştu.
Bayramer daha sonra temeli atılan tesise 300 metre uzaklıkta İZDEP2'yi inşa edeceklerini, bunu da 2011'in sonuna yetiştirmeyi planladıklarını, burasının da bitmesi ile 164 bin metrekarelik arsada 81 bin metrekarelik depolama merkezine sahip olmuş olacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından tesisin temeli İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İZDEP Başkanı Murat Bayramer ve yönetim kurulu üyeleri tarafından atıldı. Temele kürekle harç atan Demirtaş bereketli olması dileği ile beraberinde getirdiği bozuk paraları da temel çukurunun içine attı.

ERTAN GÜRCANER/Yeni Asır


Geri Dön