25 / 04 / 2024

İzmir Dökümcüler Sitesi yenilenmeyi bekliyor!

İzmir Dökümcüler Sitesi yenilenmeyi bekliyor!

İzmir Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi, bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden harabeye dönmüş durumda. 100 fabrika ve imalathanenin bulunduğu sitenin çalışanları, Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırıyor.




İzmir Bornova'da Işıkkent semtinde 100'e yakın fabrika ve bir o kadar da imalathanenin bulunduğu Dökümcüler Sitesi, bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden harabeyi andırıyor. Bin 500 kişinin çalıştığı Dökümcüler Sitesi'nin bozuk yolları ve kötü görüntüsüyle kendilerini üzdüğünü belirten üreticiler, Büyükşehir Belediyesi'ni göreve çağırdı. Sorunlarını oda yönetimine de bildirdiklerini belirten esnaf, "Dökümcüler, bakımsızlık yüzünden her geçen gün kan kaybediyor.  İzmir  ve ülke ekonomisine, istihdama büyük katkı sağlayan Dökümcüler, malesef dökülüyor. Buranın modern bir görünüm kazanmasını istiyoruz" dedi.


Modernlikten uzak


Dökümhanelerdeki atıkların insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, "Buradaki sanayi atıkları zamanında toplanmıyor.

Bu yüzden insan ve çevre sağlığı tehdit altında. Üretimde kullanılan kumları atmak için çözüm istiyoruz. Dökümcüler Sitesi'ndeki sorunlara yetkililer artık kulak vermeli. Buranın İzmir'e yakışır modern bir görünüme kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu. Dökümcüler Sitesi'nde, Çıraklık Eğitim Merkezi, Nitelikli Eleman Desteği Programı kapsamında yapılacağı söylenen binanın atıl halde durduğunu söyleyen Dökümcüler çalışanları, "Derslikler viran halde. Esnafın daha verimli ve kaliteli hizmet verebilmesi için gereken hiçbir şeyin yapılmadığını görüyoruz" dedi.


Büyükşehir kapattı


Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi'nin bitişiğindeki ve bir kısmı faaliyette olan onlarca dökümhanenin de İzmir Büyükşehir tarafından geçen yıl kapatıldığını belirten üreticiler, "Belediye Kısıkköy'deki dökümhanelerin yüzde 40'ını kapattı. Dökümcü esnafımızın çoğu Manisa ve Torbalıya gitmek zorunda kaldı. Dökümcüler Sitesi üreticilerimize sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön