19 / 04 / 2024

İzmir EBSO İlköğretim Okulu'na ek derslik yaptırılacak

İzmir EBSO İlköğretim Okulu'na ek derslik yaptırılacak

EBSO Vakfı Bayanlar Birliği tarafından İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Dereköy'de bulunan EBSO İlköğretim Okulu'na ek derslik yaptırılacak



Ek binayla ilgili Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Vakfı olarak İzmir'de üç ilçede okul yaptırdıklarını, bunlardan biri olan Dereköy'de ek bina talebinin gelmesi üzerine Bayanlar Birliği'nin harekete geçtiğini ifade etti.

Yorgancılar, 3 derslikten oluşan ek bina için gerekli maliyetin büyük kısmının Bayanlar Birliği'nin çabalarıyla karşılanacağını, EBSO olarak da bir miktar destek olacaklarını ifade ederek, ek binanın isminin "EBSO Bayanlar Birliği Ek Dersliği" olarak planlandığını bildirdi.

Yorgancılar, eğitime destek sağlamaya gayret eden vakfın, kamu yararına bir vakıf olabilmesi için çalıştıklarını, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den destek sözü aldıklarını dile getirdi.

Bergama Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık ise ilçede özellikle gelir seviyesi iyi olmayan yerleşim bölgelerindeki eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini, köylerde çocukların okula gidip gitmediğini tek tek izlediklerini ifade etti.

İlçedeki 15 köyden taşımalı eğitim yaptıklarını belirten Yanık, devlet olarak tüm ihtiyaçlara yanıt vermelerinin mümkün olmadığını, bu anlamda EBSO Vakfı'nın verdiği desteğin çok önemli olduğunu kaydetti.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel de Bayanlar Birliği üyeleri ve EBSO Vakfı'na ilçe halkı adına teşekkür etti.
AA


Geri Dön