25 / 04 / 2024

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor!

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor!

Mahalle sakinleri de çalışmalardan oldukça memnun Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı İzmir'in Konak ilçesine bağlı Ege Mahallesi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Ege Mahallesi'nde mutlu donuşum Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Projede son aşamaya gelindi. Mahalle sakinleri de çalışmalardan oldukça memnun Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı izmir'in Konak ilçesine bağlı Ege Mahallesi'nde  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi Ege Mahallesi'nde 7 hektarlık alanı dönüştürmek üzere 591 yapının ölçümünü tamamladı. Tapu bilgileri alınarak veri tabanı oluşturuldu. 


"Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı Işi"ni kazanan firma projede son aşamaya geldi. 

"TOKİ'yi istemiyoruz" Yapılan kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlar daha sağlıklı yaşam alanlarma sahip olacak ve yaşam standartları artacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan mahalle sakinleri ise kentsel dönüşümden memnun olduklarım belirtti. 


Vatandaşların görüşleri ise şu şekilde: Nejat Ayçiçeği: Kentsel dönüşüm için sayın başkanımız Aziz Kocaoğlu bize söz vermişti. Buralar yıkılacak ve halka tekrar evler yapılacak. Burada doğduk burada büyüdük. Bu çalışma buraya faydalı olacak. 

Tanju Aydın: Yerinde kentsel dönüşüm yapılırsa iyi olur, kimse mağdur edilmeden yapılmasmdan yanayız. 

Seyfi Işıkaralı: Mahalle halkı olarak yapılmasını istiyoruz. Toplu Konut İdaresi'nin yapmasmı istemiyoruz. TOKI'nin kiracıyı mal sahibi yapması söz konusu değil. Ama belediye kira öder gibi ev sahibi yapma imkanı veriyor. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. İnsan gibi yaşamak için daha güzel bir ortam için kentsel dönüşümü istiyoruz. Kiracılar da kira öder gibi ev sahibi olacak. 


Adem Çavsabığı: Kentsel dönüşümde herkes güzel evler istiyor, mahalle dağılmasm istiyor. Biz burada doğduk, burada büyüdük. Bu mahallenin 180 yıllık geçmişi var. 


"Herkese eşit davranacağız" Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Beİediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin sosyal sorumluluk projesi olduğuna vurgu yaparak, "Bu proje tamamen, Ege Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasmı sağlamak ve yaşam standartlarını arttırmak için yapıldı. Vatandaşlarımızın gelenek ve göreneklerini koruyarak, yerinde dönüşüm yapacağız" dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında eşit ve adil olmanın önemine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu işi adaletli yapacağız. Herkese eşit davranacağız. Vatandaşın lehine ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Her aşamada görüşerek yapacağız" dedi. 


Yenigün


Geri Dön