28 / 03 / 2024

İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!

İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!

2015 yazında yaşanan seçim süreci ve siyasi belirsizlikten olumsuz etkilenen İzmir emlak piyasası bu yıldan umutlu...



2016 baharında Türkiye genelinde düşen satış grafiklerinin ardından, Binali Yıldırım’ın Başbakanlık görevine gelmesi, İzmir’de sektörün önde gelen isimleri tarafından olumlu karşılandı. Bu yazın, ertelenen talep nedeniyle satış açısından daha iyi geçeceğini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, umutlu olduklarını dile getirdi.



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!



Müteahhitler Federasyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır: "Yazla birlikte İzmir'de önemli bir hareketlilik bekliyoruz. Binali Yıldırım'ın Başbakan olması ve icraatçı bir kabinenin kurulması, şimdiden piyasaları hareketlendirdi. Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile her iki mesafenin de 3,5 saate inecek olması İzmir'e büyük bir ivme kazandırdı. Çok sayıda kurumsal firma merkezlerini İzmir'e taşıdı. Bu yaz Başkakan Yıldırım hükümetinin de etkisiyle, olumlu bir rüzgar eseceğini düşünüyoruz"



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!



Yücesoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy: "İzmirli bir başbakanın olması  İzmir  açısından çok önemli. İzmirliler olarak, körfez geçiş projesini takip etmemiz ve marka kent olma yolunda projenin bitirilmesini sağlamak çok değerli. İzmirli bir başbakanın da bu projede İzmir'e büyük destek sağlayacağını ve katkı koyacağını düşünüyorum."



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!


Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı: "Binali Yıldırım'ın Başbakan olması İzmirli yatırımcıları da pozitif etkileyecektir.

Ekonomik gelişmeler İzmir'e olan göçü artıracak, göç ise konut satışlarını tetikleyecektir. Kente yeni yatırımcı ve yatırımlar gelecek. Ramazan ayından sonra konut satışları temmuz, ağustos aylarında geçen yıla oranla daha iyi bir performans sergileyecektir."



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!



Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: "Bizim bundan önceki yıllardan hareketle bugüne kadar edindiğimiz tecrübe haziran, temmuz ve ağustos aylarında konut satışlarında artış olduğu yönünde. İzmir'in otoban ve hızlı tren projeleriyle yurdun diğer bölgelerine bağlanması, kente ilgiyi daha da artırıyor. Bu yaz satışların geçtiğimiz yıla oranla artarak devam edeceği düşüncesindeyim."



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!



BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz: "Binali Yıldırım'ın Başbakan olması İzmir'de gerçekleştirilecek altyapı ve üstyapı yatırımları için önemli bir gelişme. İzmir-İstanbul Otoyol ve İzmir-Ankara Hızlı Hızlı Tren bağlantıları da diğer olumlu gelişme. Ulaşım olanaklarının artmasıyla İzmir'de yaşayıp İstanbul'da çalışmayı tercih edenler olacak. Hafta sonu için İzmir ve civarına gelecek binlerce yeni aile de kent ekonomisini canlandıracak."



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!



Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk: "Bu yıl haziranda beklediğimiz canlılık nisan ayı gibi başladı ve bu canlılık haziran ayında tepe noktasına ulaşacaktır. Geçen yaz beklediğimizden daha iyi bir sezon geçirmiştik. Bu sene de yakın bir satış grafiği bekliyoruz."



 İzmir emlak piyasası, 2016 yazına umutlu giriyor!


DRC Grup Yönetim Kurulu Üyesi Caner Tan: "İnşaat sektöründe mayıs, haziran ayları satış anlamında yüksek geçen dönemlerdir. İnsanların ihtiyaçları devam ettiği için Ramazan ayında çok düşme beklemiyorum. Ağustos ayından sonra eylül- aralık arası dönemlerde ise satışlar eski gücüne kavuşur."



Yeni Asır




Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İnşaat sektörü temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın yönetimindeki 65. hükümetin kurulmasının olumlu bir hava yarattığını belirterek umutlu konuştular: "2016 yazında konut talebi patlar. Fiyatlar ve faizler uygun. Konut almayı düşünenler elini çabuk tutmalı." 


2015 yazında yaşanan seçim süreci ve siyasi belirsizlikten olumsuz etkilenen İzmir emlak piyasası 2016 yazına umutlu giriyor. 


2016 baharında da Türkiye genelinde düşen satış grafiklerinin ardından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı ile Başbakanlık görevine gelmesi İzmir'de sektörün önde gelen isimleri tarafından olumlu karşılandı. 


Bu yazın geçtiğimiz 2015 yazma oranla ve ertelenen talep nedeniyle satış açısından daha iyi geçeceğini savunan inşaat sektörü temsilcileri konuyla ilgili görüşlerini aradığınkonut.com emlak haber portalına değerlendirdi. 

Sektörün önde gelenleri, yaz aylarında konut satışlarında talebin artacağını belirtirken, Haziran ayında Ramazan'ın etkisinin az da olsa hissedilebileceğini ifade ettiler. 



Habertürk Egeli


Geri Dön