19 / 04 / 2024

İzmir en çok konutun satıldığı 3'üncü il!

İzmir en çok konutun satıldığı 3'üncü il!

Propertyist Gayrimenkul Danışmanlığı tarafından Türkiye'de son 5 yılın konut satış verileri açıklandı. Verilere göre, İzmir, en çok konutun satıldığı 3'üncü il oldu.



Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Propertyist'in, 2017 Ocak verilerini değerlendirdiği araştırmaya göre, 2017 Ocak ayı itibariyle konut satışları Türkiye'de yüzde 12,8 artış göstererek, 95 bin 389 adede ulaştı. 


2017 Ocak ayı itibariyle konut satışları İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa'da sırasıyla; yüzde 2, yüzde 19, yüzde 8 ve yüzde 10 artış gösterdi. Antalya'da ise yüzde 3 düşüş görüldü. Bir önceki yılın aynı dönemine göre sıralama değişmedi. 


HER İKİ KONUTTAN BİRİ "İLK SATIŞ" 

2017 Ocak ayı itibariyle Türkiye genelinde satılan 95 bin 389 adet konutun yüzde 46'sı, konutun ilk defa satılması anlamına gelen "ilk satışlar" oluşturdu. Bu oran satılan her iki konuttan birine tekabül ediyor. Yapılan araştırmaya göre yatırımcının yeni konuta olan talebinde artış gözlemlendi. 


YABANCIYA SATIŞTA IRAKLILAR ZİRVEDE 

Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde, 2017 Ocak ayında toplam bin 398 adet konutun yabancılara satıldığını gözlemlenmekte. Yabancılara yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azalış göstermiş olup, en fazla konut satılan alan yatırımcıların başında ise Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlan geliyor. Yabancılara yapılan toplam satışlar içerisindeki Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlarının payı sırasıyla; yüzde 20, yüzde 10 ve yüzde 8 şeklinde. 



İlk Ses


Geri Dön