19 / 04 / 2024

İzmir Entegre Sağlık Kampüsü inşaat sektörünü canlandırdı!

İzmir Entegre Sağlık Kampüsü inşaat sektörünü canlandırdı!

İşçilik ile birlikte toplam değeri yaklaşık 1 milyar TL olan inşaat malzemelerinin satışı İzmir’in ticaret hayatını canlandıracak.



İzmir Bayraklı'da Türkerler Holding- Gama Holding ve General Electric ortaklığıyla inşaatına başlanan  İzmir  Entegre Sağlık Kampüsü, başta inşaat olmak üzere birçok sektörde umut yarattı. 2.7 milyar liraya mal olacak tesisin İzmir ve çevresindeki ticaret hayatını canlandırması bekleniyor. Projenin, ÇED raporunda, projede kullanılacak inşaat malzemeleri kalem kalem sıralanırken bunların alınacağı yerle ilgili "Proje alanına en yakın yer" ibaresi düşüldü. Buna göre ÇED raporunda belirlenen yaklaşık 700 bin metrekare antibakteriyel boya, 182 bin metrekare seramik, 203 bin metrekare PVC dahil 13 kalem malzeme İzmir ve çevresinden temin edilecek. Bu malzemelerin maliyeti ise işçilik ücretleri ile birlikte yaklaşık 1 milyar lirayı bulacak.


Bayraklı'da kurulacak


Türkerler Holding, Gama Holding ve Genaral Electric'le birlikte Bayraklı'ya kuracağı şehir hastanesi için yapacağı 2.7 milyar liralık yatırıma başladı. Projenin açıklanan ÇED raporunun 18. sayfasında inşaat sırasıda kullanılacak malzemelerin ayrıntıları yer aldı.


Açıklamada yaklaşık 700 bin metrekare antibakteriyel boya, 182 bin metrekare seramik, 203 bin metrekare PVC, 330 bin metrekare alçıpan ve farklı kalemlerde inşaat malzemesinin kullanılacağı belirtildi.


Yakın çevre


ÇED raporunu en önemli ayrıntısı ise yine aynı sayfada belirtildi. "Bu malzemeler proje alanına en yakın çevreden temin edilecektir" ibaresi projeyi İzmir ticari hayatına da önemli katkı sağlayacak bir hale getirdi. 13 kalem malzemenin işçilik ile birlikte maliyetinin ise yaklaşık 1 milyar lirayı bulacağı kaydedildi.


3.7 milyarlık yatırım


Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "Türkiye'nin refahı, huzuru, kalkınması için çalıştık. Ekonomik alanda yaptığımız tüm bu işlerde her zaman faaliyet gösterdiğimiz bölgelerin kalkınması da bizim için önemli bir hassasiyet konusu oldu. Bu çerçevede İzmir, Türkerler Holding için çok özel bir yerde. Sadece 2016 yılında İzmir'e yaptığımız yatırımların toplamı 3.7 milyar lira. Bu projelerden biri de İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü. Projemiz, dünya ölçeğinde eşine az rastlanabilecek büyüklükte. Yatırım ve işletme dönemi boyunca gerekli olan malzeme ve iş gücünü, mümkün olan en geniş şekilde İzmir ve yakın çevresinden temin etmek konusunda kararlıyız. Yapacağımız yatırımların İzmir ve yakın çevresinde önemli bir ticari canlanma sağlayacağından hiç şüphe duymuyoruz" diye konuştu.


İstihdam sunulacak


Türker, "Amacımız İzmir'de, bölgede ve tüm Türkiye'de; yüzlerce yan kolu besleyen inşaat sektörünün canlılığını artırmak ve bölge halkına ciddi istihdam alanları yaratmaktır. Yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ülkenin, bölgenin, İzmir'in buna ihtiyacı var. İhtiyaç neredeyse bir oradayız. Şimdi İzmir'in ihtiyacı var. Burada olmaya devam edeceğiz" dedi.


2 BİN 60 YATAKLI DEV PROJE


İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, yatırımcı firmalar Türkerler Holding, Gama Holding ve General Electric ortaklığı tarafından, 36 ay inşaat dönemi içinde tamamlanarak hizmete sunulacak. 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına, toplam 2 bin 60 yatak sayısına sahip olan dev proje, yatırımcıların oluşturduğu iş ortaklığı tarafından 25 yıl işletilecek. Kampüste, 715 yataklı genel hastane, 424 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, 380 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 141 yataklı onkoloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yer alacak.


İŞTE LİSTE MALZEME MİKTARI


(m2) Seramik 182.225 Plastik Boya 184.600 Antibakteriyel boya 717.500 Alüminyum 70.500 Taş Cephe 75.000 Seramik (ıslak) 27.000 Seramik (Döşeme) 16.000 Doğaltaş 47.000 Mermer 20.000 PVC 203.000 Yüzey sertleştiricili beton 146.500 Alçıpan+Alçıpan metal 355.000


2.7 milyar liralık yatırım


Türkerler Holding, Gama Holding ve Genaral Electric'le birlikte Bayraklı'ya kuracağı şehir hastanesi için yapacağı 2.7 milyar liralık yatırıma başladı.


Yeni Asır 


Geri Dön