19 / 04 / 2024

İzmir Enternasyonal Fuarı 26 Ağustos'ta açılıyor!

İzmir Enternasyonal Fuarı 26 Ağustos'ta açılıyor!

Bu yıl 85’inci kez düzenlenecek olan ticaret, eğlence ve sanatı bir arada buluşturan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), ‘Gelecek İzmir’de sloganı ve ‘inovasyon’ temasıyla 26 Ağustos’ta kapılarını açıyor.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı fuar 10 gün devam edecek. Fuarı eğlence, kültür ve sanatın yaşandığı büyük bir şölen haline dönüştürüyoruz” dedi. Kocaoğlu, İzmir’in inovasyon ve tasarım kenti olma hedefine yönelik olarak fuarda inovasyon ve tasarımı dönüşümlü olarak öne çıkarmak ve yeni ürünlerin tanıtıldığı sergi açacaklarını açıkladı. Bu sene ilk denemenin yapılacağını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:


“Çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum. Kültürpark’ta İEF’yi daha iyi bir boyuta taşımak istiyoruz. Vestel, Folkart desteği ve fuar organizatörü İZFAŞ’ın her türlü olanağı sağlaması bizim için çok önemli. İş dünyası, Egeliler, İzmirliler ve tüm Türkiye vatandaşlarına bu sene fuarımızın çok önemli bir yükselişe geçtiğini ifade etmek istiyorum. İzmir’de yaptığımız çalışmaların görünür hale geldiğini ama daha yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz. Raylı sistem, temeli atılacak opera binası, yeniden tasarlanan Kültürpark, yeniden düzenlenen kıyılar, yeni vapurlar, çevre dostu projeler, temiz su, hava ve gıda ile İzmir’i yaşanabilecek bir kent haline getiriyoruz.”


TANITIMA 6 MİLYON TL


İzmir’in tanıtımı için atağa geçildiğine dikkat çeken Kocaoğlu, 3 ay önce başkanı seçildiği  İzmir  Tanıtım Vakfı’nın (İZTAV) da üye sayısının 100’e yaklaştığını söyledi. İZFAŞ’ın da İEF tanıtımına ciddi bütçe ayırdığını anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu: “İzmir’in tarihinde hiç ayrılmamış bir tanıtım bütçesi oluşturduk. Bunu gelecek yıl daha da arttıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İZTAV’a 2 aylık tanıtım kampanyası için 3 milyon TL aktardık. İZFAŞ’da İEF ve ihtisas fuarları tanıtımına 2016 yılında 3 milyon TL ayırdı. Yani 2016’da 6 milyon TL tanıtım bütçesi ayrıldı. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) da bütçesinin yarısını belediye olarak karşıladığımız için İZKA’nın yurtdışında yaptığı tanıtımın bütçesinde de önemil katkımız var.” Başkan Kocaoğlu, Türkiye’deki son olaylar nedeniyle yabancı katılımcıların gelmesiyle ilgili daha önce bir endişeleri olduğunu ama yabancı katılımcı sayısının her geçen gün artığını söyledi.


18 ÜLKEDEN 600 SANATÇI


FUARIN ana sponsoru Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İEF, halka açık bir kültür-sanat arenası olacak. Uluslararası özellikli 50’ye yakın aktivite düzenleyeceğiz. Aralarında ABD, İngiltere, Küba, Rusya, İtalya, Hollanda, Belçika ve Arjantin’in bulunduğu 18 ülkeden 600’e yakın sanatçı İzmir Fuarı’nda buluşacak. Tiyatrodan caza, müzikalden dansa kadar dev bir şölen havası İzmir’i saracak” dedi.


Fuarın ‘İnovasyon Ana Sponsoru’ Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, da 85 yıl bir fuarı devam ettirmenin kolay olmadığını söyledi. Erdoğan, “İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, Vestel’in doğduğu toprakların en önemli etkinliklerinden biri olarak görüyoruz” diye konuştu.


YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN ÖZEL TOPLANTI


BU yıl Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenecek, ‘İzmir İş Günleri Toplantıları’nda yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelecek olan yabancı heyetler ile firmalar, özel görüşmeler yapacak. Fuarın açılışından bir gün önce 25 Ağustos 2016’da başlayacak olan toplantılar; ertesi gün de devam edecek. Bakanlık tarafından davet edilen, inovasyon alanında gelişmiş 30’dan fazla ülkeden gelmesi beklenen heyet, yatırım fırsatlarını değerlendirdikten sonra İEF ve İzmir ile çevresinde bulunan tarihi-kültürel zenginlikler hakkında da bilgi alacak.


Hürriyet


Geri Dön