26 / 04 / 2024

İzmir Enternasyonal Fuarı için geri sayım başladı!

İzmir Enternasyonal Fuarı için geri sayım başladı!

İzmir Enternasyonal Fuarı, 84. yılında, 28 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında kapılarını Eğitim temasıyla açacak. İEF’de bu yıl Onur Konuğu İl Eskişehir olacak.



İzmir Enternasyonal Fuarı, 84. yılında, 28 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında kapılarını Eğitim temasıyla açacak. İEF’de bu yıl Onur Konuğu İl Eskişehir olacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen İEF, 28 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek. Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen  İzmir  Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki teması Eğitim olacak. Şehirleşme açısından örnek olan, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle eğitimin Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasına vesile olan Eskişehir de tema doğrultusunda "Onur Konuğu İl" olarak belirlendi.


Eskişehir, eğitimin yanı sıra tarihi geçmişi, yöresel kültürü, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetleri kısacası, her yönüyle kendisini tanıtma ve sergileme imkanını İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bulacak. Öte yandan tema kapsamında fuarda yer alacak eğitim kurumları ve ilgili sektör temsilcileri fuar ziyaretçileriyle buluşacak.


İlk onur konuğu il uygulamasına 2005 yılında 74’ncü İEF’de başlandı. Böylece geçmişte çok sayıda ilin Vilayetler Pavyonu kurduğu İEF’de kentlerimizi daha yakından tanımak ve kentler arası ticari bağlantıları arttırmak için yeni bir deneyim başlatılmış oldu. 2005 yılında, İEF’nin ilk Onur Konuğu İli Mardin’den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli, Hatay, Sinop onur konuğu il olarak yer aldı. Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu illeri Diyarbakır ve Malatya oldu. İzmirlilerin Türkiye’nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve fuara katılan ülkelerin temsilcilerine sadece İzmir’i değil, Türkiye’nin bir başka kentini, Anadolu’nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından "Onur Konuğu İl" uygulaması büyük önem taşıyor.


Bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan ve Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na her yıl yaklaşık 20 farklı ürün grubunda, yerli yabancı bini aşkın firma, 60’tan fazla ülke katılıyor.



Hürriyet Ege




Geri Dön