28 / 03 / 2024

İzmir Eşrefpaşa Pazarı'nın yeni yeri kesinleşti!

İzmir Eşrefpaşa Pazarı'nın yeni yeri kesinleşti!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TOKİ'den 12 milyon liraya aldıkları, 7 bin metrekarelik eski İzmir Jandarma Alay Komutanlığı arsasının devrinin Başbakanlık tarafından onaylandığını açıkladı.



İzmir'de, Üçkuyular Pazaryeri'nden sonra Eşrefpaşa Pazaryeri'nin de alternatif yeri bulundu. Milliyet Ege'ye konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yağhaneler bölgesinde bulunan eski  İzmir  İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın yerleşim yerinin Konak Belediyesi'ne devrinin kesinleştiğini bildirdi. Milli Savunma Bakanlığından TOKİ'ye devredilen 7 bin metrekarelik alanı 12 milyon liraya aldıklarını belirten Başkan Pekdaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu devri resmen onayladığını duyurdu.


Vekillerden müjde Jandarma'nın bölgeyi boşaltmasından sonra TOKİ'nin mülkiyetine geçen 7 dönümlük alanın Konak Belediyesi'ne devredilmesi için  TOKİ  ile uzun süren görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Başkan Sema Pekdaş, şu açıklamalarda bulundu: "Eşrefpaşa Pazaryeri'ni boşaltmak zorundaydık. Yeni yerimizin geniş olmasını çok istedik. Eskiden Jandarma Alay Komutanlığı'nın bulunduğu yerden daha güzel bir yer bulamazdık. 12 milyon lira gibi yüksek bir bedel ödeyerek burayı satın aldık. Aslında normal satış olsa, daha çok bedel öderdik. Biz burayı ucuza aldık. Çünkü sosyal donatı, kamu alanı, belediye hizmet alanı yapılmak üzere talepte bulunduk. Kamu alanı olacağı için bize 12 milyon liraya verdiler." 


Çok kullanışlı proje Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Hatay Pazaryeri'nde olduğu gibi hem pazaryeri, hem de sosyal donatı alanı olarak projelendirilen alanla ilgili şu bilgileri verdi: "Hatay Pazaryeri'nin olduğu alan, 3 bin metrekareydi. Burası 7 bin metrekare. Dolayısıyla daha rahat, daha kullanışlı ve pek çok ihtiyaca cevap verecek bir proje üreteceğiz. Bedelini taksitle ödeme imkanı da sundular. Başbakanlıktan önceki gün onay çıktı. Bu, sevindirici bir gelişme. Yıllardır İkiçeşmelik Caddesi'nin bittiği yerde kurulan Eşrefpaşa Pazarı, çok yakın bir zamanda, Yağhaneler'deki yeni yerimizde hizmet vermeye başlayacak." 


Milliyet Ege



Geri Dön