28 / 03 / 2024

İzmir Eşrefpaşa'ya modern pazar!

İzmir Eşrefpaşa'ya modern pazar!

Konak Belediyesi Şubat ayı ilk meclisinde tarihi İpek Yolu'nun geçtiği yol üzerine kurulan Eşrefpaşa semt pazarının yeni bir yere taşınmasına yönelik ilk adım atıldı.



Konak Belediyesi Şubat ayı ilk meclisinde  tarihi İpek Yolu'nun geçtiği yol üzerine kurulan Eşrefpaşa semt pazarının yeni bir yere taşınmasına yönelik ilk adım atıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şuan da TOKİ'nin mülkiyetinde olan Yahaneler'deki eski  İzmir  İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın yerini satın almak için görüşmeler yaptıklarını, Başbakanlık'tan onay çıkar çıkmaz buraya kapalı bir pazaryeri inşa edeceklerini söyledi. 


Konak Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. Meclis oturumunda konuşan Başkan Pekdaş, 4 yılda bir 29 çeken şubat ayının bu yıl uzun süreceğini belirterek, herkese ve Konak’a umut dolu bir ay geçirmeyi diledi. Pekdaş, Şubat ayının pek çok önemli karara imza atıldığını ay olduğunu belirterek, “5 Şubat 1937 tarihinde Laiklik bir devlet biçimi olarak Anayasamıza yerleşmiştir. Demokrasi, birey ve bireysel özgürlükler için Laiklik ilkesinin önemi tartışılmazdır” dedi.  Pekdaş, Konak Belediyesi olarak 27 Şubat’ta da Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri olan Yaşar Kemal’i anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, tüm İzmirlileri bu etkinliğe davet etti.  


EŞREFPAŞA'YA MODERN PAZAR

Meclis oturumunda Eşrefpaşa Pazarı ile ilgili önemli de bir adım atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eşrefpaşa Caddesi üzerinde yer alan tarihi İpek Yolu ile Cicipark arasında gerçekleştireceği düzenleme projelerinin tamamlandığı, yapım ihalelerine başlandığı yönündeki bilgilendirme yazısı üzerine proje içerisinde kalan Eşrefpaşa Pazaryeri’nin başka bir yere taşınması gerektiği yönündeki talep Mecliste görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Pekdaş, tarihi İpek Yolu'nun üzerinde kurulan Eşrefpaşa Pazarı'nı başka bir alana taşımak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Birinci derece arkeolojik sit alanı olan pazaryerinin taşınmasıyla tarihi İpek Yolu'nun daha görünür hale getirecek hamlelerin de daha rahat atılacağını söyleyen Pekdaş, şuan da TOKİ'nin mülkiyetinde olan Yahaneler'deki eski İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın yerini alarak buraya kapalı pazaryeri yapmak istediklerini belirtti. Pekdaş, “TOKİ ile bu alanın Konak Belediyesi’ne satılması konusunda ön mutabakata vardık. Satış kararını aldı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık onayını bekliyoruz. Burası sosyal donatı alanı olmaması nedeniyle de bölgeye hizmet sunmak açısından çok önemli. Biz paramızı vererek satın alacağız. Bu işlerin hızlı olması hem pazarcı esnafımız açısından hem hemşerilerimiz hem de İzmir’in tarihsel değerlerinin korunması açısından önemli. O nedenle bu konuya katkı koyacak herkesten destek bekliyoruz” dedi. Pekdaş, bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) meclis üyelerinden de destek istedi. Meclis oturumunda ayrıca Gültepe’de mezbelelik halde olan eski ekmek fabrikasının spor salonu yapılması konusu da gündeme geldi. Başkan Pekdaş, yapılan protokolle mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde şuan iki okul bulunan 10 bin metrekarelik araziyi Milli Eğitim Bakanlığı’na devrederek eski ekmek fabrikasının arazisini aldıklarını söyledi. Pekdaş, kısa sürede buraya çok amaçlı bir kapalı spor salonu yaparak bölgede yaşayan kadın ve çocuklara spor yapma imkanı sunacaklarını dile getirdi.


ÖYKÜEVİ YOLDA

Konak Belediyesi'nin Şubat oturumda bu ayın teması da ‘Kentin Öyküsü Var’ olarak belirlendi. Ay içinde Konak Öykü Günleri düzenlenecek. Geçen yıl kaybettiğimiz, İzmirli ünlü edebiyatçı Tarık Dursun K. adına bir tarihi binayı restore ettiklerini ve burayı anı evi olacak şekilde düzenleyerek İzmir’e bir öyküevi kazandırmak amacında olduklarını kaydeden Başkan Pekdaş, “Edebiyatseverleri orada konuk etmek ve etkinlikler düzenlemek istiyoruz” dedi. Öte yandan Denetim Komisyonu üyeliğinden istifa eden AKP meclis üyesi Bilal Doğan’ın yerine de gizli oyla yapılan seçim sonucunda AKP'li Halil Şerit seçildi.



Konak Belediyesi


Haber Yeni Vizyon Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Konak'tan tarihi kurtaracak adım Konak Belediyesi Şubat ayı ilk meclisinde tarihi İpek Yolu'nun geçtiği yol üzerine kurulan Eşrefpaşa semt pazarının yeni bir yere taşınmasına yönelik ilk adım atıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şuan da TOKİ'nin mülkiyetinde olan Yahaneler'deki eski İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığımın yerini satın almak için görüşmeler yaptıklarını, Başbakanlıktan onay çıkar çıkmaz buraya kapalı bir pazaryeri inşa edeceklerini söyledi. 


Yeni Vizyon


Geri Dön