18 / 04 / 2024

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın temeli atılıyor!

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın temeli atılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.



Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.


Mavişehir’de inşa edilecek parkın temeli, yarın (8 Ekim) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılacak. Dinozor heykelleri, çeşitli canlı türlerinin maketleri, biyolojik gölet, sergi ve eğitim alanlarının yer alacağı dev park, Ege Bölgesi’nde ilk ve tek olacak.


EGE’DE İLK OLACAK

Hayata geçirdiği projelerle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, Ege Bölgesi’nin ilk ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için yapım aşamasına geldi. Mavişehir’de inşa edilecek parkın temel atma töreni, yarın (8 Ekim Cumartesi) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleşecek.


Caher Dudayev Bulvarı üzerinde yapılacak tören, saat 12.30’da başlayacak. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası konseri ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, dev park için ilk kazma vurulacak. Park ile birlikte, eş zamanlı olarak toplam 5 büyük projenin temelinin atılacağı törende, tamamlanan 10 yatırımın da açılışı yapılacak.


ÇOCUKLARA HİTAP EDECEK


Mavişehir'deki Bilim Müzesi ve Karşıyaka'nın Filizleri Anaokulu'nun çevresinde bulunan 7 bin 200 metrekarelik alanı ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için proje bölgesi ilan eden Karşıyaka Belediyesi, Ege’de ilk ve tek olacak çalışmayla çocuklara hitap edecek.


Parkta dinozor heykelleri, dinozor iskeletleri, doğada sıkça rastlanmasına karşın gözle görülmeyen canlıların büyük halleri, uçak canlandırması, inşaat makinelerinin küçültülmüş halleri, oyun alanları, açık ve kapalı dinlenme alanları, yeşil alanlar, biyolojik gölet ve süs havuzları bulunacak. Yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerleri anlatan sergiler ile eğitim alanları oluşturulacak.


BİLİM ADASINA DÖNÜŞECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Mavişehir'de Karşıyaka'nın Filizleri Anaokulu'nun arkasında, Bilim Müzesi ile birleşen bilim adası haline getireceğiz bölgeyi. Bir tarafta Karşıyaka'nın Filizleri Anaokulu, bir tarafta Bilim Müzesi, bir tarafı da Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı olacak. Ege Bölgesi'nde tek olacak, belki Türkiye'de de ilk olacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğimiz törende, Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı ile birlikte toplam 5 beş önemli projenin temelini atacak, 10 tamamlanmış yatırımımızı  da hizmete açacağız. ‘On5’i Bir Yerde’ temalı yatırım şölenimize, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu.


Gerçek Gündem


Geri Dön