26 / 04 / 2024

İzmir EXPO 2020 adaylığı için Valilik Mısır'la temasa geçti!

İzmir EXPO 2020 adaylığı için Valilik Mısır'la temasa geçti!

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çerçevesinde, Vali Yardımcısı Şahin Aslan başkanlığındaki heyet, Mısır'da temaslarda bulundu.



     Mısır'a gelen  İzmir  Vali Yardımcısı Aslan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkilileri ve uzmanlardan oluşan heyet, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ile bazı bakanlıkları ziyaret ederek, kentin EXPO 2020 adaylığı için destek istedi. 

     Büyükelçi Botsalı, İzmir heyetinin temaslarının ardından, gece Mısırlı siyasetçi, akademisyen, bürokrat ve işadamları ile bazı ülkelerin büyükelçilerinin katılımıyla bir resepsiyon verdi. Büyükelçilik konutunda düzenlenen resepsiyonda, İzmir'in tanıtımı yapılarak, EXPO 2020 adaylık süreci anlatıldı ve destek talebi dile getirildi. 

     Vali Yardımcısı Aslan, EXPO oylamasında en yüksek oyu alabilmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda oluşturulan heyetlerin bazı ülkeleri ziyaret edip, tanıtım çalışması yaparak destek istediğini belirtti. 

     ''Biz de Sudan ve Etiyopya'nın ardından Mısır'a geldik'' diyen Aslan, Büyükelçi Botsalı ile Dışişleri, Ticaret ve Turizm bakanlıklarını ziyaret ettiklerini ifade etti. 

     Bu temaslarında İzmir'i anlattıklarını dile getiren Aslan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da etkin rolü bulunan Mısır'ın da desteğiyle EXPO 2020 oylamasında İzmir'in bölgeden destek göreceğini umduklarını sözlerine ekledi. 


AA


Geri Dön