17 / 04 / 2024

İzmir Folkart Towers Projesi'nin B bloğu satışa çıktı! Metrekaresi 2 bin 600 dolara!

İzmir Folkart Towers Projesi'nin B bloğu satışa çıktı! Metrekaresi 2 bin 600 dolara!

2013 yılı içinde tamamlanması planlanan ve Avrupa 'nın en yüksek 5. ikiz kuleleri olacak olan   Folkart Towers 'ın satışa sunulan bölümünün yüzde 70 'inin satışı gerçekleşti. Metrekaresi 2 bin 600 dolara satılan projede B bloğu da satışa çıktı...



İzmir 'in en değerli mimari yapılarını inşa eden Folkart Yapı tarafından  İzmir  Bayraklı 'da inşaatına başlanan ve 30 ayda tamamlanması planlanan Folkart Towers projesine yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 2013 yılı içinde tamamlanması planlanan ve Avrupa 'nın en yüksek 5. ikiz kuleleri olacak olan   Folkart Towers 'ın satışa sunulan bölümünün yüzde 70 'inin satışı gerçekleşti.
İzmir 'in yeni kent merkezi ilan edilen Bayraklı 'da hayata geçen en büyük proje olan   Folkart Towers 'ın inşaat zemininde iyileştirme işlemleri tamamlandı ve temel atma aşamasına geçildi.

Tamamlandığında 200 metre yükseklikte 40 'ar katlı iki Kule 'den oluşacak olan Folkart Towers 'a beklenen üzerinde bir ilgi doğdu. Projenin satışa sunulan A kulesinde rezidans ve ofis satışları aynı oranda devam ederken B kulesi de satışa çıkarıldı.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak projedeki satışlarla ilgili şu bilgiyi verdi, “Folkart Towers 'ta satışların iyi olmasını zaten bekliyorduk. Yine de görmüş olduğumuz büyük ilgi bizi şaşırttı. Ofis ve Rezidansların satışa sunulmasının ardından daha 1,5 ay geçmeden satışa sunulan kısmın yüzde 70 'i tükendi. Folkart Towers 'tan ofis ve rezidans alanların büyük bir kısmı İzmirliler ancak İstanbul ve Yurtdışından da çok büyük talep var örneğin bazı yabancı yatırımcılar telefon ve internet üzerinden bilgi alarak ofis ve Rezidanslardan satın aldılar. ”

Tüm inşaat aşamaları en yeni ve gelişmiş teknolojilerle inşa edilen   projede metrekare birim fiyatları ortalama 2600 Dolar civarında.Proje 'de binaların içindeki modüler sistem alıcılar satın aldıkları daire veya ofiste istedikleri değişiklikleri yaptırma imkanı sağlıyor.


Proje hakkında:

27.000 m2 arsa büyüklüğüne sahip olan Folkart Towers; yaklaşık 200 metre yüksekliğinde, 40 'ar katlı ve bünyesinde alışveriş alanları, spor kompleksi, residence ve ofis katlarından oluşacaktır. 30 ay gibi kısa bir sürede 150 milyon USD yatırımla, ortalama 1.000 kişiye iş imkanı sağlayarak inşa edilecek proje; faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir kompleks olacaktır. Proje dizaynında ülkenin en önemli projeci ve danışmanları ile çalışılmaktadır.

Proje 2 blok olarak inşa edilecek olup, her bir blokta zemin katlar alışveriş alanları olarak planlanmıştır. Yapının otopark ihtiyacı ise; gerek bodrum, gerekse zemin kat üzerinde yer alan katlarda, tümü kapalı alan olarak öngörülmüştür. Otoparklar, kontrollü ve güvenli giriş çıkışları olan kameralarla izlenen alanlar olarak planlanmıştır. Yapıda 8. ve 17. Katlar arasında yer alan residence alanları, brüt 3.8 m kat yüksekliğine sahip olup , 80 m2 ile 220 m2 arası farklı büyüklüklerde ve 1+1, 2+1, 3+1 ile 4+1 olarak planlanmıştır. Tüm konutlar balkonlu olarak dizayn edilmiş ve balkon kullanımı konfor şartları öngörülerek konutlar alt katlarda, ofisler ise üst katlarda yer alacak şekilde planlama yapılmıştır. Yapının yüksekliği göz önüne alındığında bu balkonlar; rahat ve kullanışlı olması için rüzgardan en az etkileneceği katlarda ele alınmıştır.  

Yapının üst katlarında yer alan ofis alanları ise 60 metrekareden 1170 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde olacaktır. Oldukça ferah, brüt 3.8 m kat yüksekliğine sahip, temiz hava dahil her türlü konforlu iklimlendirme, yangın ve güvenlik önlemlerinin planlandığı ofislerde; tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmuştur. Nitekim son dönemde doktor muayenehanelerinde istenilen standartlar dahi dikkate alınmış ve bu tür kullanımlara uygun alanlar oluşturulmuştur.

Her iki kulede de; gerek konut, gerekse ofis katlarının yer almasına rağmen bu iki fonksiyon tamamen birbirinden ayrıştırılmış; bağımsız girişler, asansörler ve koridor alanları olarak planlanmıştır.

Mimari çalışma öncesinde, mimari ekiplerle bölge siluet çalışması yapılarak, yapının deniz manzarasının kesintisiz ve panoramik olması sağlanmıştır. Nitekim gerek ofis, gerekse residenceların tamamı deniz manzaralıdır.

Folkart Towers   giriş katında cafe-restaurant-shop-corner 'lardan oluşan Folkart çarşı bulunmaktadır. Yapının 6. katında yaklaşık 2200m2 'si kapalı 2000m2 'si ise açık olmak üzere, bünyesinde   açık ve kapalı havuzlar, fitness,   sauna, tenis - basketbol kortları, buhar banyosu,Türk hamamı, jakuzi, aerobic,Yoga , masaj ve Kids Club gibi sosyal imkanlar barındıran;   ev sahibi ve kiracıların indirimli üyelikten faydalanabilecekleri   Fitness Center ve Personal Training Merkezi yer almaktadır. 18. Katta ise cafe, seyir ve dinlenme amaçlı özel kat terası bulunacaktır. 40 kattan oluşan Folkart Towers 'ın en üst katlarında yer alan seyir teraslarından ise eşsiz İzmir manzarasını seyretme imkanına da sahip olunacaktır. Tüm bu hizmetlerden yararlanmak isteyen misafirlerimize 2 katlı bir kapalı otopark alanı mevcuttur.

http://www.folkartyapi.com.tr/
444 22 78

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön