29 / 03 / 2024

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm projesi uygulanacak!

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm projesi uygulanacak!

İzmir Gaziemir'de 122 hektarlık alanda 'en büyük kentsel dönüşüm projesi' için düzenlenen yarışmada 5 eş değer proje kamuoyuna sunuldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez bölgelerinde 122 hektarlık alanda ‘en büyük kentsel dönüşüm projesini’ uygulamaya hazırlanıyor. Belediye, yarışmada öne çıkan 5 eş değer projeyi kamuoyunun beğenisine sundu. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Aktepe ve Emrez bölgeleri için bu yılın mart ayında ‘Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması’ düzenlediği, konseptin de ‘insan haklarına saygılı ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel çevre’ olarak belirlendiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre, park alanları, oyun alanları, sosyal ve spor aktivite alanları kentsel dönüşüm alanının tamamına yayılarak ortalama 4 kat büyüklüğe ulaştı. Alan içinde vatandaşların yoğun kullandığı pazaryeri ve ticari alanlar, bölge nüfusunun ihtiyacının karşılanması için artırıldı. Eğitim, sağlık ve kültür tesisleri ise 2 katına çıkarıldı. Modern ve güvenli 8 bin konut biriminin yer aldığı projelerde, alan içerisinde çevre bağlantı yolları, geniş sokaklar, araçlar için açık ve kapalı otoparklar ile rahat bir ulaşım imkanı amaçlandı. Bölge, aynı zamanda geleceğin potansiyel iş ve yaşam alanı olarak tasarlandı. Aktepe ve Emrez’i modern bir çehreye büründürmek için yarışmaya katılan TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası’na üye mimar, yüksek mimar, şehir plancısı, çevre mühendisi, peyzaj mimarları, oluşturdukları ekiplerle 31 proje ortaya koydu. Jürinin değerlendirmesi sonucu, seçilen 5 eş değer proje kamuoyuna sunuldu. Projeleri Gaziemir’deki ‘Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde sergiye açan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, aralık ayı sonunda birinin seçilerek avam projeler üzerinde çalışılmaya başlanacağını duyurdu. 


Dünya


Geri Dön