25 / 04 / 2024

İzmir Gıda Çarşısı'nın yolları onarılmayı bekliyor!

İzmir Gıda Çarşısı'nın yolları onarılmayı bekliyor!

Yenişehir Gıda Çarşısı’nda yapılan yağmur ve atık suyu şebeke çalışmaları sırasında bozulan yollar kaderine terk edildi. Asfalt bekleyen yollardaki toz, esnafın kabusu oldu.




Yenişehir Gıda Çarşısı’nda yapılan yağmur ve atık suyu şebeke çalışmaları sırasında bozulan yollar kaderine terk edildi. Asfalt bekleyen yollardaki toz, esnafın kabusu oldu. Kışın yolların çamur deryasına döneceğini belirten esnaf,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırdı

İzmir'de ticaretin kalbi olan Yenişehir Gıda Çarşısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yağmur ve atık suyu şebeke çalışmalarının ardından, yollar kaderine terk edildi. Asfalt bekleyen yollarda araçların geçiş yaptığı sırada kalkan tozlar, esnafın kabusu oldu.

Yağmur mevsimiyle birlikte yolların çamur deryasına dönmesinden endişe eden esnaf, Büyükşehir'i göreve çağırdı. Belediyeden dilekçeyle asfalt talep eden esnafa İZSU'dan gelen yanıt ise dikkat çekti. Geçtiğimiz Ağustos ayında İZSU'dan gönderilen yanıtta "Asfalt talebiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na iletilmiştir" denildi. Ancak o günden bu yana hiçbir asfaltlama çalışması yapılmaması esnafı çileden çıkardı. Çarşı esnafı, "Artık bu eziyete son verilmesini istiyoruz. Her gün toz yutuyoruz" dedi.


6 ay sürecekti, 6 yıldır bitmedi


İzmir Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında çarşıdaki sokaklarda 1.3 kilometrelik yağmur suyu toplama kanalı yapılacağını ve çalışmaların 6 ay içinde bitirileceğini belirtmesine rağmen, 2016 yılında hala yolların asfaltlanması yapılmadı.Sokaklardan kalkan tozlar işkenceye dönüşürken, bozuk yollardan dolayı çarşıya giriş yapan araçların alt takımları da zarar gördü. Defalarca eylem yapan esnaf, son olarak dilekçeyle belediyeye başvurdu.


BÜYÜKŞEHİR'DEN İLGİNÇ YANIT


Büyükşehir Belediyesi'nden geçtiğimiz Ağustos ayında gelen yanıtta, "Asfalt talebinde bulunduğunuz yollarda yağmur ve atık suyu şebekeleri tamamlanmış, güzergahın beton yol konumunda olan kısımları eski haline getirilmiştir. Asfalt olan kısımların kaplama işlemi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olup, sokakların asfalt kaplamalarının acil yapılması talebi iletilmiştir" denildi. Ancak Eylül ayı neredeyse bitmesine rağmen manzara değişmedi. Esnaf, "Dilekçemize gelen cevaba rağmen bir gelişme olmaması, İzmir ekonomisine milyonlarca liralık katma değer sağlayan ticaret merkezinin kaderine terk edildiğini gösteriyor" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön